Binnensticht, 09.40 uur

Utrecht 16-06-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeerscontrole

ZEIST De politie heeft op dinsdag 15 juni van 07.30 uur tot 08.30 uur een verkeerscontrole op de Dijnselburgerlaan gehouden. Daarbij werden 31 automobilisten bekeurd voor te hard rijden, vier voor het niet dragen van de autogordel, twee voor het niet handenvrij bellen en twee voor onjuiste dan wel geen kentekenplaat op een aanhangwagen.

Tsjech de weg kwijt

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni werd een voetganger van de snelweg gehaald.

Even na middernacht kreeg de politie de melding dat een man over de vluchtstrook van de snelweg A12 tussen de oprit Driebergen en afrit Bunnik zou lopen. Politiemensen gingen ter plaatse en troffen inderdaad een man wandelend aan. Het bleek een 39-jarige Tsjech te zijn. Hij had behoorlijk te diep in meerdere glaasjes gekeken en had geen idee hoe hij op de snelweg terecht was gekomen, maar wist wel te melden dat hij naar Utrecht wilde.

De politiemensen hebben de man in de auto gezet en hem naar het station van Bunnik gebracht. Daar heeft hij de trein van 00.32 uur naar Utrecht genomen.

Project Kerkdijk geëvalueerd

WESTBROEK Van begin maart 2004 tot eind mei 2004 heeft de politie in samenwerking met de brandweer, Bouw- en woningtoezicht en milieudienst Zuidoost Utrecht een project gedraaid op de Kerkdijk in Westbroek. Doel van het project was de controle op de naleving van de milieuwetgeving en het bestemmingsplan. Daarnaast is door de brandweer gecontroleerd op gebruiksvergunningen.

In totaal zijn vijftig percelen gecontroleerd, verdeeld over negen controledagen.

Vooraf waren bewoners van de betreffende percelen op de hoogte gesteld van dit project middels een huis-aan-huis verspreide brief en berichtgeving in de media.

Alle controles verliepen in goede orde. Er zijn door de politie vijf processen-verbaal opgemaakt terzake handelen in strijd met vergunningsvoorschriften, uitbreiden of wijzigen van de inrichting ten opzichte van de verleende milieuvergunning, het oprichten van een bedrijf zonder vergunning aan te vragen, het ontplooien van activiteiten die in strijd zijn met het bestemmingsplan en overtreding van Wet Bodembescherming

Door Bouw- en woningtoezicht worden tien percelen aangeschreven. In de meeste gevallen handelt het om opslag of bedrijfsmatige activiteiten in loodsen of op terreinen, in strijd met het bestemmingsplan.

Door de milieudienst Zuidoost Utrecht worden 14 percelen aangeschreven. Het gaat dan om onder andere vergunningsvoorschriften die niet worden nageleefd of het verzoek tot het indienen van een melding of het aanvragen van een vergunning voor een bedrijf. In een paar gevallen wordt bij de bewoner erop aangedrongen om de milieuvergunning te laten vervallen omdat de bedrijfsmatige activiteiten beëindigd zijn.

In het najaar zullen enkele hercontroles volgen.