Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 15 juni 2004 (voorstellen zijn besproken op 07 juni 2004 )
PORTEFEUILLE BURGEMEESTER
Onderwerp Besluit zie portefeuille wethouder J.Bood Bouwaanvraag gedeeltelijk veranderen van drie woningen aan de Kolbleistraat.
Servicebureau Sherpa heeft een aanvraag om reguliere bouwvergunning ingediend voor het gedeeltelijk veranderen van drie woningen. De woningen zijn bestemd voor minder zelfredzame personen. Medewerking verlenen aan het bouwplan met toevoeging van interne vrijstelling van het bestemmingsplan. Indien er geen bedenkingen binnenkomen kan de aanvraag om bouwvergunning verleend worden.
Verkoop in gebruik genomen gemeentegrond.
De eigenaar van een perceel in Eembrugge heeft een erfafscheiding gedeeltelijk op gemeentegrond geplaatst. Volgens het Kadaster gaat het om 99 m². Deze grond verkopen voor 99 m² x 80,- = 7.920,-. Aanleg ontbrekende deel fietspad Noordersingel. Langs een deel van de Noordersingel (tussen woonwagenkamp en Rietgors) ontbreekt een fietsvoorziening. Voor de aanleg hiervan zijn verschillende tracés mogelijk. Daarom is eerst een onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van de verschillende oplossingsmogelijkheden, voordat wordt gestart met de planuitwerking en uitvoering.
1. het college kiest voor aanleg van een fietspad langs het weggedeelte tussen Rietgors en Vlosseveen en voor het andere geldeelte kan volstaan worden met aanleg/verbetering van de oversteekvoorziening voor fietsers.

2. Bespreken in de cie WRM op 17 juni a.s.

Gemeentelijk verkeer en vervoersplan (2e gedeelte) en verkeerskundige en wegbouwkundige analyse plattelandswegen.
Inmiddels is het tweede gedeelte van het GVVP gereed. Dit omvat het beleid en de gewenste situatie voor de toekomst. Het is de bedoeling dit plan te bespreken in de raadscommissie, waarna het ter visie kan worden gelegd en vastgesteld. Ook is het verkeerskundige deel van het plan voor de plattelandswegen in concept gereed, wat als aanzet kan dienen voor de te houden discussie in de raadscommissie.
* Het college stelt vast dat het concept eindrapport van het GVVP besproken kan worden in een extra bijeenkomst van de commissie WRM op donderdag 17 juni a.s. in combinatie met de te houden discussie over de verkeerskundige en wegbouwkundige toekomst van de wegen in het buitengebied.
PORTEFEUILLE WETHOUDER J.M.G. AARSEN-WOLTERS
Rapport akoestische effecten hellende schermen. Technische onderbouwing extra geluidsreducerend effect hellend scherm naar aanleiding van vragen over geluidseffect scherm Eemeroord op Heidehoek.

* Ter kennisgeving aannemen.

* Ter informatie sturen aan commissie WRM.
* Bewoners Heidehoek schriftelijk informeren over het onderzoek.