Ingezonden persbericht


Portland Europe introduceert meest effectieve anti-spoofing-technologie

Populaire e-mailserver MDaemon 7.1 vindt en bestrijdt valse e-mailadressen

Zoetermeer 16 juni 2004 - Softwaredistributeur Portland Europe heeft zeer goed nieuws voor alle e-mailgebruikers. De exclusief distributeur van de populaire mailserver MDaemon van Alt-N Technologies introduceert vandaag MDaemon 7.1. De upgrade is voorzien van hoogwaardige anti-spoofing-technologie. Sterker nog: het nieuwste product van het Amerikaanse Alt-N Technologies is onder meer voorzien van SPF (Sender Policy Framework), de meest effectieve, snel terrein veroverende oplossing tegen spoofing. Tegelijkertijd biedt Portland in een gratis Alt-N-white paper aan die geheel gewijd is aan het nieuwe anti-spoofing-protocol.

MDaemon 7.1 is een beveiligings- en optie-upgrade. De verbeteringen ten opzichte van de voorgaande versie bevat SPF, meer controle over persoonlijke white lists, Bayesian-learning voor POP-accounthouders en adresboekgroepen voor de WorldClient webmailserver. MDaemon 7.1 is gratis voor licentiehouders met MDaemon Upgrade Protection.

Spoofed e-mails opsporen en blokkeren

SPF is het toonaangevende beveiligingsprotocol dat speciaal is ontworpen voor het opsporen van spoofed e-mailadressen. Het gaat hier om adressen waarvan de afzenderinformatie met opzet is vervalst. Dat is momenteel dé manier om e-mail te misbruiken voor het versturen van spam, virussen en andere e-mailbedreigingen. De e-mailmarkt omarmt SPF bijzonder snel, aldus George van Brugge, algemeen directeur van MDaemon-distributeur Portland Europe. Nu de technologie steeds meer gebruikt wordt, levert het een toenemende bijdrage aan het opsporen van spoofed afzenderinformatie. MDaemon gebruikt de SPF-resultaten om spoofed e-mails te blokkeren. Dit betekent dat spam en virussen niet langer kunnen worden verspreid door op het eerste oog vertrouwde, valse domeinnamen te gebruiken.

Verhogen professionaliteitsniveau e-mailservices

Alt-n heeft aan SPF een extra handige feature meegegeven. Het kan ook spoofed e-mail vinden op SMTP-servers die behoorlijk besmet zijn met allerlei virussen. Van Brugge: Het gebruik van SPF is een volgende stap in het verhogen van het professionaliteitsniveau van de e-mailservices van alle denkbare bedrijven en instellingen, van de kleinste tot en met de grootste.

Gratis SPF-white paper

Om gebruikers van MDaemon goed voor te lichten over de werking, installatie en mogelijkheden van SPF, heeft Alt-n een white paper gepubliceerd die gratis te downloaden is via de optie extras op www.portland.nl/mdaemon

Overige nieuwe opties MDaemon

* White lists: hiermee kan worden voorkomen dat valide e-mails worden geblokkeerd door de spamfilter.
* Bayesian-learning: helpt gewenste en ongewenste e-mail herkennen door berichten die bekend staan als spam of valide te analyseren.
* WorldClient-groepen: toegevoegde groepsoptie voor zowel werk- als privé-adressen.

Over Portland Europe
Portland Europe is in 1997 gestart als de eerste elektronische softwaredistributeur in de Benelux. Het bedrijf verkoopt onder het motto Portland levert software, kwaliteit en eenvoud via internet software en softwarelicenties aan meer dan duizend Europese resellers, die de producten snel kunnen downloaden op www.portland.nl. Portland Europe heeft zich als softwareleverancier gespecialiseerd in aantrekkelijk geprijsde producten voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen die zich richten op het betrouwbaar maken en het eenvoudig beheren en beveiligen van hun netwerken, pc s en internetverbindingen. De softwarepakketten die Portland levert kenmerken zich door eenvoudige installatieprocedures en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Portland Europe heeft de exclusieve Benelux-vertegenwoordiging van onder meer Miramar Systems, Alt-n Technologies, WebSpy, Centennial, Intellipool en Qbik



Ingezonden persbericht