Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Folder, 16-6-2004

Vooraankondiging prijsvraag good practices "Opvoeding door sport"

De ministeries van VWS en OCW hebben in het kader van het Europees jaar van opvoeding door sport het initiatief genomen voor een prijsvraag. De prijsvraag richt zich op bestaande projecten en activiteiten voor de jeugd, die gericht zijn op de Nederlandse invulling van het Europees jaar:

- gezondheid: het aanleren van een actieve en gezonde leefstijl;
- integratie: het leren actief deel te nemen aan de maatschappij (burgerschap)

- waarden en normen: het aanleren van sociale vaardigheden (omgangsvormen) en het leren omgaan met regels.

Sportverenigingen, buurt- en welzijnsorganisaties, instellingen voor kinderopvang en gezondheidszorg kunnen meedoen met de prijsvraag. Ook lokale en provinciale overheden en regionale, provinciale en landelijke organisaties die lokale activiteiten of projecten hebben gericht op jeugd kunnen meedoen aan de prijsvraag.

De deadline voor indiening van projecten en activiteiten is 30 september 2004. Eind juni kunt u meer informatie over deze prijsvraag, de prijzen, de selectieprocedure en de jury vinden op www.bredeschoolnizw.nl.

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met het NIZW Jeugd dat deze prijsvraag samen met het NISB in opdracht van de ministeries organiseert: Pieter Paul Bakker, tel. 030 2306647 of p.bakker@nizw.nl.