Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen 17-06-2004

14 jarige bromfietser naar ziekenhuis
NIEUW DORDRECHT Een 14 jr. jongen uit Nieuw Dordrecht is woensdagavond gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen reed in zijn woonplaats op een bromfiets over het voor hem links van de weg gelegen fietspad langs het Vastenow. Een 40 jr. man reed met zijn bestelauto uit de uitrit van zijn woning. Hij had de bromfietser niet gezien. De jongen schampte de auto en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. De politie onderzoekt nog of de bromfiets wel verzekerd is.

Passagiere snorfiets gewond
ASSEN Een 17 jr. meisje uit Assen raakte woensdagavond gewond doordat de snorfiets waarop ze als passagier meereed op de Stationsstraat in Assen ten val kwam. De snorfiets werd bestuurd door een 18 jr. plaatsgenoot. De jongen reed vanaf de Noordersingel de Stationsstraat in en nam daarbij de binnenbocht. Hij schrok van ene tegenligger, verloor de macht over het stuur en botste tegen een trottoirband. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen bleef ongedeerd.

Snackbar overvallen
ALTEVEER Twee nog onbekende mannen hebben woensdagavond tegen 22.15 uur een snackbar aan het Alteveer in Alteveer overvallen. De blanke niet gemaskerde mannen, gingen de snackbar binnen waar één van hen de eigenaar met een vuurwapen bedreigde. Hij was op dat moment alleen in de zaak. De overvallers verdwenen met een bedrag aan geld. Ze reden met een blauwe auto weg in de richting Hoogeveen. Alhoewel er in eerste instantie sprake was van mogelijk een Ford Escort kan het net zo goed een ander merk of type zijn geweest. De politie startte direct een uitgebreide zoektocht aar de auto en de overvallers maar slaagde er nog niet in hen te vinden.

Politie houdt gewelddadige man aan
EMMEN De politie hield woensdagavond in de Pioniersweg in Emmen een 42 jr. man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het bedreigen van zijn ex-vriendin en een kennis van deze vrouw, de diefstal van een tas en vernieling. Nadat de man eerder op de avond bij zijn ex-vriendin spullen zou hebben vernield en haar en een kennis zou hebben bedreigd, toog hij naar de Pioniersweg waar hij volgens de bewoner in een woning vernielingen pleegde en een auto beschadigde. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Brand op bovenverdieping
EMMEN Op de bovenverdieping van een woning aan de Slenerbrink in Assen ontstond in de nacht van woensdag op donderdag door nog onbekende oorzaak brand. De bewoonster werd wakker van een knal. Zij en haar drie kinderen bleven ongedeerd. De brandweer bluste de brand. De schade aan de woning is niet precies bekend. Beide naastgelegen woningen kregen rookschade. Op de zolder waar de brand ontstond bevond zich de CV ketel en er stond een wasdroger aan. Mogelijk dat in één van deze apparaten de brand is ontstaan.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur.
Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.

info@politie-drenthe.nl