Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 juni 2004 Ageeth Doldersum: 053-4555588

Letsel bij eenzijdig ongeval
Automobilist wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht Fleringen
Woensdagmiddag 16 juni omstreeks 12.20 uur reed een man uit Enschede (leeftijd nog onbekend) in zijn auto over de Jan van Arkelweg in de richting van Fleringen. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn auto in de berm terecht en botste tegen een boom. Het voertuig kwam op de rechter rijbaan tot stilstand. De bestuurder raakte bekneld en werd door de brandweer uit de auto bevrijd. Hij werd vervolgens met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-074493)

Automobilist gewond
Automobilist raakt gewond bij aanrijding Markelo
Woensdag 16 juni reed een 62-jarige automobilist uit Markelo omstreeks 14.15 uur over de Rijssenseweg in Markelo. Hij remde af teneinde linksaf de Potdijk in te slaan. Een 44-jarige man uit Rijssen, die achter de auto van de 62-jarige reed, kon zijn voertuig niet op tijd tot stilstand brengen en botste rechts achter op de auto voor hem. De 44-jarige bestuurder kwam met zijn auto in de rechterberm terecht en kreeg zijn auto niet meer onder controle. Het voertuig kwam uiteindelijk op de kop op de rijbaan tot stilstand. De 44-jarige man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij een gekneusde elleboog had opgelopen. Hij mocht na behandeling naar huis. (bps: 04-074644)

Rijden onder invloed
Poolse automobilist aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol Bentelo
Politieagenten hielden woensdag 16 juni omstreeks 01.00 uur aan de Dorreweg in Bentelo een 30-jarige automobilist uit Pisz (Polen) aan nadat een blaastest uitwees dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,7 promille. Na overleg met justitie kreeg de man een boete van ¤ 220,-. (bps: 04-074261)

Automobilist aangehouden
Automobilist moet rijbewijs inleveren na herhaaldelijk rijden onder invloed van alcohol Hengelo
Surveillerende politieagenten zagen donderdag 17 juni omstreeks 01.40 uur een auto al slingerend rijdend over de Berfloweg in Hengelo. Zij gaven de bestuurder een stopteken, waaraan hij voldeed. Een blaastest wees uit dat de man, een 30-jarige uit Hengelo, onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,3 promille. In verband met recidive werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-074808)

Inbraak
Bij inbraak in een horecagelegenheid werd onder meer geld weggenomen Markelo
In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Potdijk in Markelo. Een raam werd geforceerd, waarna men zich toegang tot het pand verschafte. Weggenomen werd onder meer een nog onbekend geldbedrag en cadeaubonnen. De politie is bezig met een onderzoek. (bps: 04-074526)

Aanhouding wegens vernieling
Verdachte bekent vernieling van ruit Oldenzaal
Een 25-jarige man uit Oldenzaal deed woensdagmiddag 16 juni aangifte van vernieling van een ruit van zijn woning aan de Tulpstraat in Oldenzaal, hetgeen diezelfde middag had plaatsgevonden omstreeks 15.50 uur. Rond 17.00 uur meldde de verdachte, een 36-jarige vrouw uit Oldenzaal, zich aan het politiebureau aan de Noordwal. Daar werd zij aangehouden en verhoord. De vrouw bekende de vernieling uit kwaadheid te hebben gepleegd omdat de 25-jarige bewoner van haar vriend geld had geleend en dit nog steeds niet had terugbetaald. De verdachte werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-074634)

Make-up gestolen
Grote hoeveelheid bruiningscreme en mascara van het merk Max Factor gestolen Hengelo
Uit een winkel aan de Straatsburg in Hengelo werd dinsdagmiddag 15 juni tussen 15.30 en 18.00 uur een grote hoeveelheid make-up gestolen ter waarde van ruim ¤ 1100,-. Het gaat om tubes bruiningscrème en mascara van het merk Max Factor. Door een medewerker van de winkel werd aangifte gedaan. (bps: 04-074383)

Winkeldief aangehouden
Medewerker betrapt man op diefstal en ziet na een achtervolging en met hulp van omstanders kans hem te pakken te krijgen Hengelo
Een medewerker van een winkel aan de Wemenstraat in Hengelo betrapte woensdagmiddag 16 juni omstreeks 17.15 uur twee mannen op diefstal van een aantal poloshirts. Toen hij hen hierop aansprak, gingen ze er vandoor. De medewerker zette de achtervolging in en kon met hulp van omstanders de dief aanhouden. De politie nam de aanhouding over. De alarmlabels waren op professionele wijze van de shirts verwijderd. De verdachte, een 27-jarige man uit Hamburg, is in overleg met justitie in verzekering gesteld en opgesloten. Van de tweede verdachte ontbreekt nog elk spoor. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-074698)