Politie Zaanstreek-waterland


loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Purmerender aangehouden voor overrijden man

Naar aanleiding van het onderzoek naar de aanrijding op de Koemarkt van afgelopen weekend, heeft de politie afgelopen dinsdag een 40-jarige man uit Purmerend aangehouden. De man wordt ervan verdacht de bestuurder te zijn geweest van de auto waarmee een 30-jarige man werd aangereden. De bestuurder reed vervolgens over het slachtoffer heen en reed door. Daarbij liet hij het slachtoffer zwaar gewond achter. De verdachte legde een bekennende verklaring af. Zijn auto werd door de politie in beslag genomen.

loc.: ZAANDAM, ARIS VAN BROEKWEG

Brand bij garage aangestoken

Het onderzoek naar de brand in een garagebedrijf in de nacht van maandag op dinsdag, heeft uitgewezen dat het gaat om brandstichting. De brand werd rond 02:46 ontdekt door surveillerende agenten. De politie is op zoek naar getuigen die in de omgeving van de garage iets hebben gezien dat met deze zaak te maken kan hebben. In het bijzonder is de politie op zoek naar een man die rond dat tijdstip zijn hond in de buurt aan het uitlaten was. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Decentrale Recherche Zaanstreek via 0900-8844.
De brand is ontstaan in een opslagplaats voor pallets en autobanden dat achter de garage ligt. Het vuur is vervolgens overgeslagen naar de garage. Gezien de zware rookontwikkeling, het nabijgelegen tankstation en het feit dat er mogelijk gasflessen in de garage aanwezig waren, schaalde de brandweer op naar grote brand. Verder moesten een zevental woningen aan de Aris van Broekweg en de Westzanerdijk worden ontruimd.

loc.: ZAANDAM, SPARRESTRAAT

Politie zoekt getuigen overval

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een bakkerij van vorige week donderdag. Een negroïde man van ongeveer 1.70 meter lang liep rond 14.30 uur de bakkerij binnen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend vuurwapen dwong hij een medewerkster het geld uit de kassa te overhandigen. De man is tussen de 25 en 30 jaar, droeg een zwarte wollen muts en had een donkerblauwe nylon rugzak bij zich. De overvaller verliet vervolgens de winkel en liep linksaf de Sparrestraat in. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

19:32 16-JUN-04
loc.: PURMEREND, PAPAVERSTRAAT

Vrouw met bijl aangehouden

De politie heeft een 56-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden omdat zij met een bijl in haar handen achter buurtkinderen aanrende. 's Middags was de politie in de straat geweest om een ruzie tussen buurtbewoners te sussen. De verdachte vertelde toen dat zij door buurtbewoners getreiterd werd. De politie nam de bijl in beslag. De vrouw werd in verzekering gesteld.

22:42 16-JUN-04
loc.: ZAANDAM, WIBAUTSTRAAT

Politie start onderzoek naar brand en gaslek

Politie en brandweer rukten gisteravond uit naar aanleiding van een melding dat er een gaslek in een woning zou zijn. Een buurtbewoonster rook een brandlucht en ging in de flat op onderzoek uit. Op het moment dat zij de voordeur van een andere woning passeerde, hoorde zij een hard, sissend geluid. Toen de gewaarschuwde politiemensen dat geluid ook hoorden, werden direct 9 omliggende woningen ontruimd en werd de omgeving afgezet. De brandweer ging de woning binnen en ontdekte in de box op de begane grond een kleine brand. Verder was er een gaslek in de meterkast op de eerste verdieping. Er waren geen personen in de woning aanwezig. De brand in de box is vermoedelijk aangestoken. De politie heeft de zaak in onderzoek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiewijkteam Zaandam-Midden via 0900-8844.

23:02 16-JUN-04
loc.: MONNICKENDAM, MONNIKEVENNE

Poging overval op woning

De politie is een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een woning in Monnickendam. De bewoners, 67-jarige man en een 66-jarige vrouw, kwamen rond 23.00 uur thuis. Eenmaal binnen, zagen zij plotseling twee mannen in de woning staan. Eén van hen, een man van 25 a 30 jaar, ongeveer 1.80 meter lang en een slank postuur, hield een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand en bedreigde de bewoners daarmee. Deze man heeft donker, glad haar en een donker uiterlijk. De andere man is 1.60 a 1.65 meter lang en is tussen de 20 en 25 jaar oud en heeft kort, zwart haar. Het lukte het echtpaar door duw en trekwerk het duo het huis uit te werken. De mannen renden vervolgens zonder buit de woning uit. Getuigen worden verzocht te bellen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

00:17 17-JUN-04
loc.: PURMEREND, VERZETSLAAN

Aanhouding voor mishandeling na verkeersconflict

Na een uit de hand gelopen verkeersconflict heeft de politie een 49-jarige Purmerender in zijn woning aangehouden. Het slachtoffer, 19-jarige man uit dezelfde plaats, reed in zijn auto op de Verzetslaan toen hij in zijn achteruitkijkspiegel een auto met hoge snelheid zag naderen. Deze auto voerde felle verlichting en kwam dicht achter het slachtoffer rijden. De 19-jarige week vervolgens uit naar de rijstrook voor linksaf om de auto de gelegenheid te geven te passeren. Toen de verdachte voor het slachtoffer reed, stopte hij waardoor ook de 19-jarige gedwongen was te stoppen. De verdachte stapte vervolgens uit zijn auto en gaf de 19-jarige door het geopende portierraam een vuistslag in het gezicht. Toen de verdachte terugliep naar zijn auto, stapte het slachtoffer uit. Daarop sloeg de verdachte hem tegen de grond. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis. Hij mocht na controle weer naar huis.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-160604


23:20 15-JUN-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Drankrijder (1)

Tijdens een alcoholcontrole op de Waterlandlaan in Purmerend werd dinsdagavond een 42-jarige bestuurder uit Pumerend aangehouden. De automobilist had anderhalf keer zoveel drank op als toegestaan (een alcoholgehalte van 370 ug/l). De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal E 300,00.

00:10 16-JUN-04
ZAANDIJK, TRIANGELHOF
Drankrijders (2)
In Zaandijk werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige bestuurder aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ondanks dat de man maar een paar straten verderop hoefde te zijn, had hij toch de auto gepakt. Hij had tweeëneenhalf keer zoveel drank op (520 ug/l) als toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal E 480,00. In dezelfde nacht werd op de Noordervaartdijk in Krommenie ook een drankrijder aangehouden. De 47-jarige Zaandammer kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

01:30 16-JUN-04
PURMEREND, GORSLAAN

Onder invloed en geen rijbewijs

Op de Gorslaan in Purmerend werd in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige vrouw uit Pumerend aangehouden voor het rijden met drank op. De vrouw had de alcohollimiet bijna tweeëneenhalf keer overschreden en was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. De 22-jarige eigenaar van de auto zat op de passagiersstoel. Hij had de vrouw het laatste stukje naar huis laten rijden terwijl hij wist dat zij geen rijbewijs had. Tegen beide personen is een proces-verbaal opgemaakt.

13:30-15:30 16-JUN-04
ZAANDAM, HOOFDTOCHT

Dertig verkeersdeelnemers in de fout

Tijdens een algemene verkeerscontrole op de Hoofdtocht in Zaandam werd woensdagmiddag een dertigtal bestuurders en passagiers bekeurd. Tweederde van de boetes betrof het niet dragen van de gordel. Verder werden acht hardrijders aan de kant gezet. De overige overtredingen waren het rijden met een verlopen keuringsbewijs, het onnodig voeren van mistlicht en een slecht zichtbaar kenteken.
Donderdagochtend werd op de Kepplerstraat in Zaandam een snelheidscontrole gehouden. Eén op de tien weggebruikers reed harder dan de toegestane vijftig km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur.

14:30-15:45 16-JUNI-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
45 km per uur te hard
Op de Provincialeweg Purmerend-buitenhuizen in Assendelft werd woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 124 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Eén op de tien weggebruikers reed te hard.

14:10-15:50 16-JUN-04
PURMEREND, PROVINCIALEWEG N244

Nauwelijks hardrijders

Op de provincialeweg N-244 in Purmerend werd woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Opvallend veel automobilisten hielden zich keurig aan de snelheid. Van de ruim duizend voertuigen die de controle passeerden, werden er slechts twee op foto vastgelegd. De hoogste snelheid bedroeg 115 km per uur bij een toegestane snelheid van 100 km per uur.

---- --