Pierre van Hooijdonk grootste stijger in Oranje top 11

GRONINGEN, 20040618 -- Pinchhitter Pierre van Hooijdonk is de afgelopen dagen enorm gestegen in de lijst van populairste Oranje-spelers, zo blijkt uit onderzoek van zoekmachine marketingbureau Traffic4u (www.traffic4u.nl). De invaller van het Nederlands Elftal stijgt met stip van de 15de naar de 5de plek. De populariteit van de spelers is gebaseerd op het aantal zoekopdrachten in zoekmachine Google.



Na de eerste wedstrijd tegen de Duitsers zijn er veel verschuivingen geweest in de top 11 van populairste spelers. Jaap Stam stijgt van 10 naar 4. Ook de populariteit van nieuwkomer Heitinga groeit sterk. Voor Nederland-Duitsland stond hij op plaats 6, inmiddels is hij gestegen naar de 3de positie.


Na zijn verlossende doelpunt tegen Duitsland heeft Van Nistelrooij de tweede plaats van Kluivert overgenomen. 'Van The Man' brengt op dit moment zelfs de nummer 1-positie van Rafael van der Vaart in gevaar, zo wijst het onderzoek van Traffic4u uit.


Bankzitters Seedorf en De Boer zijn volledig verdwenen uit de top 11. Hun populariteit is met het niet spelen tegen de Duitsers behoorlijk afgenomen.
De populairste elf:              Stijging/ daling
1. Rafael van der Vaart          -
2. Ruud van Nistelrooij          +  1
3. Johnny Heitinga               +  3
4. Jaap Stam                     +  6
5. Pierre van Hooijdonk          +  10
6. Patrick Kluivert              -   4
7. Wesley Sneijder               -   3
8. Overmars                      +  5
9. Arjen Robben                  -   1
10. Edgar Davids                 -   3
11. Roy Makaay                   +  3

Wie volgende week als populairste speler uit de bus zal komen is sterk afhankelijk van de wedstrijd tegen de Tsjechen komende zaterdag. 'De prestatie van de spelers is van directe invloed op het aantal zoekopdrachten dat naar hen gedaan wordt. Dit heeft dus ook gevolgen voor de posities in de Oranje-top 11', aldus Sander Prinsen, marketing manager van Traffic4u.


Over Traffic4u:

Traffic4u is een toonaangevend zoekmachine marketingbureau uit Groningen dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het goed positioneren van websites in zoekmachines. Traffic4u werkt onder andere voor klanten als ING, Mercedes-Benz, Hypotheker, D-Reizen en Philips.