Eemland zuid, 09.05 uur

Utrecht 18-06-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Veel te hard en onder invloed

HOOGLAND In de nacht van 17 op 18 juni werd een bromfietser aangehouden.

Rond 03.45 uur zagen politiemensen een 17-jarige bromfietser uit Amersfoort over de Bunschoterstraat rijden. Hij viel op doorat hij met een geschatte snelheid van 80 90 km/u over de rijbaan reed. Hij kreeg een stopteken.

De jongen bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 670 ug/l, meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en hij kreeg een rijverbod van zeven uur. Zijn bromfiets is voor technisch onderzoek ingenomen. Aan de hand daarvan wordt nog proces-verbaal opgemaakt voor een te hoog vermogen.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT Op donderdag 17 juni heeft de politie van 15.45 uur tot 22.00 uur een alcoholcontrole op de Rondweg-oost, Pieter Stastokerf en de Wiekslag gehouden.

Op de Rondweg-oost moesten 178 bestuurders een blaastest afleggen. Niemand had (teveel) gedronken.

Op het Pieter Stastokerf werden 133 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Het ging daarbij om een 54-jarige automobilist uit Amersfoort die 245 ug/l blies en een 59-jarige Amersfoorter die maar liefst 655 ug/l blies, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De 59-jarige man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Wiekslag werden 174 bestuurders aan een blaastest onderworpen. Twee werden daarop aangehouden. Eén van hen blies bij de ademanalyse op het politiebureau 0 ug/l en werd direct naar zijn auto teruggebracht. De ander, een 33-jarige man uit Zeist, lukte het niet om op het politiebureau een goede ademanalyse af te leggen. Ter bepaling van het bloedalcoholgehalte is daarom bij hem een bloedproef afgenomen. Aan de hand van de uitslag daarvan (duurt enkele weken), wordt al dan niet proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Van visspullen beroofd

AMERSFOORT Op donderdag 17 juni werd een jongen door meerdere verdachten van zijn visspullen beroofd.

Rond 20.00 uur was een 13-jarige uit Amersfoort aan het vissen aan de Gasthuislaan. Er kwamen twee jongens bij hem staan. Aanvankelijk spraken zij vriendelijk met hem, maar plotseling werd de 13-jarige jongen door hen bedreigd en moest hij zijn hengel afstaan. Toen één van hen de hengel even neerlegde, pakte de 13-jarige jongen hem op. Daarop werd hij door het tweetal geslagen en geschopt en rende hij weg. Toen hij even later met enkele passanten terugliep naar zijn visstekje, zag hij dat de rest van zijn vispullen (zakmes, loodjes e.d.) door de jongens waren gestolen.

Signalementen verdachten:


1) Licht getinte jongen, ± 16 jaar, ± 1.70 meter, zwart kort krullend haar, grote donkerbruine ogen die raar naar buiten stonden, smal postuur. Hij droeg een vies wit spijkerjack en een donkerblauwe trainingsbroek.


2) Licht getinte jongen, ± 16 jaar, ± 1.65 meter, stevig postuur, kort donker onverzorgd stekelhaar, opvallend grote neus en hij droeg donkere kleding.

Het slachtoffer deed aangifte van diefstal met geweldpleging. Hij hield geen letsel aan de mishandeling over.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.