Rijksvoorlichtingsdienst



Afzender: RVD/DG Rubriek: Binnenland Datum en tijd: 18-06-2004 15:55

Ministerie van Financiën
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Persbericht ministerraad
18 juni 2004

RENOVATIE FINANCIEN DOOR PUBLIEK-PRIVATE SAMENWERKING

Het ministerie van Financiën gaat zijn huisvesting aan het Korte Voorhout in Den Haag, in samenwerking met de Rijksgebouwendienst, na ruim dertig jaar ingrijpend renoveren. Deze renovatie zal via publiek-private samenwerking (pps) worden uitgevoerd. Dit sluit aan bij de wens van het kabinet om meer pps-projecten uit te voeren.

De renovatie, het gebouwenbeheer en een aantal facilitaire diensten, waaronder schoonmaak, beveiliging en restauratieve diensten worden voor een periode van 25 jaar uitbesteed aan een private partij. Deze marktpartij zorgt ook voor de financiering. De Rijksgebouwendienst treedt op als aanbestedende dienst.

De belangrijkste aanleiding voor de renovatie is de verouderde klimaatinstallatie die in de gevel is verwerkt. De renovatie wordt aangegrepen om ook andere tekortkomingen van het gebouw aan te pakken. Zo zullen de werkplekken worden aangepast, wordt de beschikbare ruimte efficiënter benut en worden facilitaire voorzieningen gecentraliseerd. De renovatie zal in de periode 2006 - 2008 worden uitgevoerd. De medewerkers van Financiën zullen tijdelijk verhuizen naar de Prinsenhof in het Beatrixkwartier in Den Haag.
Door dit project kan worden afgezien van nieuwbouw.

RVD, 18.06.2004