Praktijkonderzoek Veehouderij

Melker van Morgen Award 2004

Op vrijdag 18 juni 2004 reikt Siem Jan Schenk, voorzitter van de vakgroep melkveehouderij van LTO Nederland de "Melker van Morgen Award 2004" uit aan een vernieuwende veehouder. De uitreiking vindt plaats tijdens de open dagen op Aver Heino die worden gehouden in het kader van het 75-jarig bestaan van het Praktijkcentrum voor biologische melkveehouderij. De "Melker van Morgen Award" is een initiatief van de Animal Sciences Group, divisie Praktijkonderzoek en wordt dit jaar voor de tweede maal uitgereikt. Met het uitreiken van de prijs uit het Praktijkonderzoek haar waardering voor veehouders die vernieuwend vooruit durven boeren.

Een voorselectiecommissie van het Praktijkonderzoek en Aver Heino heeft via het project `verantwoorde veehouderij' inmiddels een tiental kandidaten geselecteerd. Het zijn stuk voor stuk ondernemende melkveehouders die de 3P's van duurzaam ondernemen (People, Planet en Profit) op een verrassend vernieuwende manier hebben geïntegreerd in hun bedrijfsvoering. De jury krijgt een flinke kluif om uit deze sterke selectie drie genomineerden en een winnaar aan te wijzen. De genomineerde bedrijven worden uitgebreid geportretteerd in het tweede meinummer van het vakblad Veeteelt.

De jury van de "Melker van Morgen" bestaat uit de volgende personen:
* Voorzitter: De heer Siem Jan Schenk, voorzitter van de vakgroep melkveehouderij van LTO Nederland

* De heer Gerrit Bossink, bedrijfsdeskundige bij GIBO groep
* De heer Teunis Jacob Slob, biologisch melkveehouder en voorzitter van Natuurlijk Platteland Nederland (koepel agrarische natuurverenigingen)

* Mw. Loes van Ruijven, burgemeester van Best en voorzitter van Stichting Vrienden van het Platteland.

Nieuwsgierig naar de winnaar? Kom dan op 18 en 19 juni naar praktijkcentrum Aver Heino. Tijdens beide dagen staat het thema "75 jaar Aver Heino: vernieuwend vooruit" centraal. De genomineerden voor de award zullen deze dagen ook zelf aanwezig zijn om hun bedrijven te presenteren.

Beide dagen bent u welkom op, Lemelerveldseweg 32, 8184 PV Heino van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis. Voor meer informatie over de open dagen en de award kunt u contact opnemen met Wichert Koopman, tel. (0572) 391 264.

---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 01-03-2004 14:37.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl