Gemeente Dordrecht


---

Start cameratoezicht in en om Station Dordrecht

Vincent Brinkhof
Samen met de heer drs. H.I. van Tongeren, regiodirecteur NS Commercie Randstad Zuid, stelt burgemeester R.J.G. Bandell op vrijdag 18 juni a.s. om precies 17.00 uur het permanente cameratoezicht in en om het Station Dordrecht officieel in werking.

Cameratoezicht in Dordrecht kent een lange aanloopgeschiedenis. In 2000 al vroeg de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden na te gaan welke mogelijkheden er waren om cameratoezicht toe te passen in de gemeente Dordrecht. Op basis van een proef met cameratoezicht eind 2001, besloot het college in 2002 permanent cameratoezicht in te voeren in het stationsgebied. De voorkeur van de raad ging daarbij uit naar gelijktijdige invoering van cameratoezicht in het stationsgebouw. Begin 2004 kwam het bericht van de Nederlandse Spoorwegen dat zij in samenwerking met de gemeente ook cameratoezicht op eigen terrein wilden invoeren. Daarna is hard gewerkt om het cameratoezicht daadwerkelijk te realiseren.

Het aangewezen gebied wordt 24 uur per dag geobserveerd. De beelden worden digitaal opgeslagen en conform wettelijke voorschriften na 7 dagen vernietigd, tenzij het beeldmateriaal van betekenis kan zijn voor de opsporing van daders en/of als (ondersteunend) bewijsmateriaal in het strafproces kan dienen.