ZORGVERZEKERAAR VGZ
http://www.vgz.nl

50 euro retour bij staaroperatie

Zorgverzekeraar VGZ heeft met de Stichting Oogzorg Amstelveen afspraken gemaakt over cataractoperaties. De prijs die VGZ heeft bedongen ligt ruim 40% onder de gangbare marktprijs. VGZ laat haar verzekerden meeprofiteren van het behaalde voordeel door patiënten die kiezen voor behandeling in Amstelveen direct 50 euro retour te geven.

Behalve scherpe prijzen voor de cataractoperaties bedong VGZ bij de Stichting Oogzorg ook aanzienlijke kortingen op refractiechirurgie (laserbehandeling). Hiervoor werd een prijs afgesproken die ook zo'n 40% onder het marktgemiddelde ligt.

Naast de Stichting Oogzorg Amstelveen wist VGZ ook met de Medinova-klinieken scherpe prijzen uit te onderhandelen. Voor cataractoperaties betaalt VGZ aan Medinova 30% minder dan dat diezelfde operatie in een regulier ziekenhuis zou kosten. Varices-behandelingen (spataderen) kosten 25% minder en liesbreukoperaties doet Medinova voor VGZ-verzekerden maar liefst 50% goedkoper.

Uiteindelijk profiteert de verzekerde van de lagere prijzen doordat de premie lager kan zijn. Marktwerking in de zorg is voor VGZ nu al realiteit. De verzekeraar speurt voortdurend naar voordelen voor haar klanten. Met als uitgangspunt betere of gelijkblijvende kwaliteit van zorg blijkt het volop mogelijk interessante overeenkomsten aan te gaan met zorgaanbieders. VGZ liet al eerder van zich horen met zorg-en-direct-geld-terug acties, onder andere via een cadeaubon van 10 euro bij medicijnen van Etos, (minimaal) 17 euro retour bij medicijnen via internetapotheek eFarma en 50 euro voordeel bij Thaise kronen via Bite.


---