Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Communicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr.83

18 juni 2004

Gemeentewerken, Roteb en Stadstoezicht in actie voor Oude Binnenweg

Resultaat op Straat in het Centrum

Met extra mensen op straat, spandoeken en posters achter de ramen, komen Gemeentewerken, Roteb en Stadstoezicht onder het motto "Resultaat op Straat" in actie voor de wijken Cool, Nieuwe Werk en Dijkzigt. Op maandag 21 juni om 13.00 uur, geven wethouders Marianne van den Anker en Lucas Bolsius samen met Boudewijn Vester van de Centrumraad, op de Oude Binnenweg de formele aftrap hiervoor. Maria Heiden leidt de actie in met een kort verhaal over schoon, heel en veilig.

Resultaat op Straat houdt in dat de diensten Gemeentewerken, Roteb en Stadstoezicht zich - bovenop het normale werk op straat - extra inzetten voor onderhoud, schoonmaak, toezicht en handhaving. De extra inzet is nodig omdat deze bijdraagt aan het gevoel van veiligheid.

Gemeentewerken pakt met een Wijkonderhoudsploeg van acht medewerkers in heel Cool/Nieuwe Werk/Dijkzigt, straat voor straat de wegen en trottoirs aan. Daarnaast repareren ze onder meer straatmeubilair dat kapot is of scheef staat, en herstellen ze verstopte kolken en verzakte banden rondom boomspiegels.

Stadstoezicht zet toezichthouders, parkeercontroleurs en milieucontroleurs in. In de wijk Dijkzigt gaat Stadstoezicht een extra actie ondernemen om rond twee grote scholen, fietswrakken te verwijderen. Ook worden hondenbezitters bekeurd die hun hond op de verkeerde plek laten poepen en het vervolgens niet opruimen. Verder reguleren zij het parkeren op straat, controleren op verkeerd aangeboden huisvuil en bedrijfsafval, en signaleren ze problemen met de openbare orde zoals vandalisme en samenscholingen van drugsverslaafden. Een speciale 'Taskforce' van Roteb maakt, uitgerust met een spuitwagen, gedurende zes maanden extra schoon bovenop de reguliere werkzaamheden in de wijk.

Noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam