Politie Zuid-Holland-Zuid

18/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

18-06-2004 - Persberichten district I

AFSLUITEN
DISTRICT Het valt de politie op dat de laatste tijd inbraken plaatsvinden waarbij de verdachten woningen inkomen via niet afgesloten ramen en deuren. De politie raadt aan alle ramen en deuren goed af te sluiten of op slot te doen. Ook blijkt dat inbrekers gemakkelijk autosleutels vinden en na een woninginbraak dus de auto van de slachtoffers stelen. Berg daarom de sleutels goed op. Zo openden verdachten bijvoorbeeld bij een inbraak op de Koninginneweg in Zwijndrecht via een bovenraam de achterdeur. In de Heelalstraat in Dordrecht kwamen de inbrekers binnen via een zogenaamd bovenlicht (raampje) en namen daar diverse spullen maar ook de auto mee.

FIETS
DORDRECHT Een politieman heeft op de Copernicusweg in Dordrecht een 16-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Deze fietste daar op donderdagmorgen 17 juni 2004. De agent constateerde dat de fiets waarop de verdachte reed gestolen was in mei 2004. De 16-jarige vertelde dat hij de fiets van iemand had gekocht maar wel wist dat de tweewieler gestolen was.

ZAKKENROLLER
DORDRECHT Een 34-jarige vrouw uit Zwijndrecht is in de streekbus van Zwijndrecht naar Dordrecht. In de bus is haar portemonee gerold. Ze mist diverse pasjes en 600 euro aan contant geld.

ALCOHOLCONTROLES
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT Bij alcoholcontroles op de P. Zeemanstraat in Zwijndrecht en de Burg. De Raadtsingel in Dordrecht zijn op 17 juni in totaal 12 mannen aangehouden. Vier van hen kwamen uit Zwijndrecht (54, 58, 60, en 68 jaar), twee uit Dordrecht (21 en 32 jaar), twee uit Rotterdam (37 en 53 jaar) en een Roosendaaler (45 jr), een man uit Krinpen aan den IJssel (42jr), een man uit Hendrik-Ido-Ambacht (44 jr) en een man uit Amsterdam (43 jaar). Ze kregen allen rijverboden van 1 tot vier uur en - afhankelijk van onder meer al dan niet recidive - een transactie of dagvaarding.