Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

MINBZK: Benoemingen Voorlichting en Communicatie BZK

Benoemingen Voorlichting en Communicatie BZK

E.J. (Erik) Den Hoedt (44 jaar) is benoemd tot waarnemend directeur Voorlichting en Communicatie (VLC) bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hij is tevens 'kwartiermaker' voor de nieuw te vormen directie Communicatie en Informatie (C&I), die op 1 september a.s. van start gaat. Den Hoedt zal ook na 1 september waarnemend directeur C&I zijn, totdat definitief een directeur is benoemd. Die benoeming zal gebeuren volgens de procedures van Algemene Bestuursdienst (ABD).

De nieuwe directie C&I is een fusie van de bestaande directie Voorlichting en Communicatie en delen van de bestaande directie Informatievoorziening. De meer ict-gerichte onderdelen van de huidige directie Informatievoorziening zullen een aparte, nieuwe directie ICT vormen.

De huidige directie Voorlichting en Communicatie bestaat uit ruim 45 mensen, en omvat de disciplines persvoorlichting, communicatie-advies, internet en intranet, web-televisie, speeches,
protocol/bezoeken/ontvangsten, tekstadvies, interne communicatie en secretariële ondersteuning.
De nieuwe directie Communicatie en Informatie bestaat uit ruim 130 mensen, en omvat naast de genoemde disciplines ook o.a. de postkamer, de reproductiedienst, de bibliotheek, archivering en afdelingen die zich bezighouden met kennis- en informatiemanagement.

Door de fusie van directies en daarmee de uitbreiding van taken wordt de functie van directeur VLC opgeheven. J.H. (Jaap) van der Ploeg (54 jaar) blijft de eerste woordvoerder van minister Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties).

J.H.M. (Jan) Greijn (50 jaar) is benoemd tot eerste woordvoerder van minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties). Hij treedt medio augustus in dienst. Greijn is nu nog adviseur externe betrekkingen en communicatie van de Raad van Bestuur van DeltaBouman, instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Rotterdam. Daarvoor was hij jarenlang parlementair journalist, o.a. voor het radioprogramma 'Met het oog op morgen'.

T.A. (Tijs) Manten (42 jaar) zal zich meer in brede zin bezig houden met communicatie en woordvoering en blijft in die rol actief voor minister De Graaf.

J.H. (Hans) Siepel (45 jaar) vertrekt als plaatsvervangend directeur VLC. Hij is benoemd als 'kwartiermaker' van het Expertisecentrum risico- en crisiscommunicatie, dat vanaf 1 september bij BZK van start zal gaan.

Noot voor de redacties,