Politie Noord- en Oost Gelderland

District Noord-West Veluwe persberichten 18 juni 2004

Epe
Aanhouding bromfietsdieven
18 juni 2004
Burg. Diepenhorstweg
Op de kruising Burg.Diepenhorstweg met de Eperheemweg vond 17 juni een aanrijding plaats. Daarbij was een 14-jarige jongen uit Epe op een bromfiets betrokken. De jongen liet zijn gegevens achter, maar wachtte de komst van de politie niet af. Uit onderzoek bleek al gauw dat de bromfiets van diefstal afkomstig was. Na verhoor van de jongen bleek hij samen met een 15-jarige vriend uit Epe twee bromfietsen ontvreemd te hebben in Apeldoorn en Epe. Beide jongens zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De bromfietsen zijn inbeslag genomen en gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.

Hattem
Verkeersongeval
Hessenweg - A50
18 juni 2004, omstreeks 08.38 uur
Een autobus reed de afrit van de A50 af en wilde meteen de oprit van de A50 weer oprijden, omdat zich daar een bushalte bevind. De 59-jarige bestuurder van de autobus zag daarbij een 37-jarige automobiliste uit Hattemerbroek over het hoofd. De bus kwam frontaal in botsing met de auto. De brandweer verleende assistentie om de vrouw uit de zwaar beschadigde auto te halen. De vrouw is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Putten
Auto over de kop
17 juni 2004 8.45 uur
Broekermolenweg
Betrokkene (1) .Man 22 jaar uit Eist (U)
Donderdagmorgen raakte een 22-jarige automobilist uit Eist (U) de macht over het stuur kwijt en is daardoor met zijn auto over de kop geslagen. Hij belandde uiteindelijk in een iets lager gelegen weiland. De man raakte niet gewond maar de auto moest wordenafgesleept.

Elburg
Verkeerscontrole
17 juni 2004 ochtend
De politie heeft donderdag op verschillende plaatsen controles gehouden en daarbij de volgende overtredingen geconstateerd:
7x voor het overtreden van de maximumsnelheid waarvan 1 met een snelheid van 105 km per uur terwijl daar niet harder gereden mag worden dan 60 km per uur. 1x voor het inhalen over een dubbele doorgetrokken streep. 6x voor het niet dragen van de gordel.
1x voor het geven van onnodige signalen.
2x voor het niet handsfree bellen.
Er kon 3x een gordeldier uitgereikt worden.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
055 - 548 60 54


---- --