Ingezonden persbericht

Persbericht

TSA kiest Unisys voor evaluatie geavanceerde biometrische technologie op drie vliegvelden

Proefproject test veiligheid en efficiency voor frequente luchtreizigers

SCHIPHOL-RIJK / BLUE BELL, 18 juni 2004 - De Transportation Security Administration (TSA) heeft een contract met Unisys Corp. (NYSE: UIS) gesloten voor evaluatie van haar Registered Traveler Pilot Program op drie van de vijf luchthavens binnen dit project. 'Registered Traveler' stelt frequente vliegpassagiers in staat gebruik te maken van biometrische identificatie. Daarmee kunnen zij efficiënter de controleposten op vliegvelden passeren zonder dat hierbij de bestaande veiligheidsnormen van de TSA worden geschonden.

Unisys heeft al meer dan tien jaar ervaring met de integratie van biometrische technologieën die de identiteit van een individu bevestigen. Het bedrijf zal op drie locaties gebruik gaan maken van de technologie voor iris- en vingerafdrukherkenning: Minneapolis/St. Paul International Airport, Los Angeles International Airport en George Bush Intercontinental Airport in Houston. Het proefproject zal op elke luchthaven negentig dagen in beslag nemen.

'Registered Traveler' vormt een uitbreiding van de al langer bestaande rol van Unisys als vertrouwde partner van de TSA. Het is het tweede biometrische project voor TSA binnen één jaar. In november heeft de TSA het proefproject Airline Access Control aan Unisys toegekend. Binnen dit project worden biometrische technologieën geëvalueerd die kunnen bijdragen aan verbetering van de veiligheid bij de toegang tot extra beveiligde gedeelten van vliegvelden.

Dit contract staat los van de Information Technology Managed Services (ITMS) die Unisys sinds augustus 2002 voor de TSA verzorgt. Onder ITMS leveren en beheren Unisys en haar partners de IT-infrastructuur voor het TSA-hoofdkantoor en voor de medewerkers op de 445 luchthavens in het land.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.