Politie Zaanstreek-waterland


loc.: KROMMENIE


Vermiste Hans Lösche terecht

Hans Lösche, de vermiste 62-jarige man uit Krommenie, is terecht. De politie stelde een onderzoek in naar de verblijfplaats van de man na een melding van ongeruste buurtbewoners. Zij trokken eind mei aan de bel toen zij de Krommeniër een aantal weken niet meer gezien hadden. Inmiddels is de politie op de hoogte van de verblijfplaats van de man en staat vast dat er geen sprake is van een misdrijf.

loc.: VOLENDAM

Opnieuw aanhoudingen voor drugshandel

In het onderzoek naar drugshandel in Volendam dat begin mei werd gestart heeft de politie afgelopen dinsdag nog eens twee Volendammers van 33 en 34 jaar aangehouden.
De politie hield in deze zaak eerder al twee mannen 31 en 32 jaar en een 25-jarige vrouw uit Volendam aan op verdenking van handel in verdovende middelen. Beide mannen waren woensdag 9 juni onderweg van Amsterdam naar Volendam toen zij op de Provincialeweg N247 door de politie aan de kant werden gezet. Bij zijn aanhouding was de 31-jarige hoofdverdachte in het bezit van 110 gram cocaïne. Vervolgens heeft de politie de woning van de deze man doorzocht. De 25-jarige vrouw die in de woning aanwezig was werd aangehouden.
De 31-jarige hoofdverdachte en de 34-jarige man die afgelopen dinsdag werd aangehouden, werden in verzekering gesteld en zitten nog steeds vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

LOC: EDAM

Onderzoek verduistering en heling bij supermarkt afgerond

Met de aanhouding van een 14-jarige Edammer en een 17-jarig meisje uit dezelfde plaats, heeft de politie het onderzoek naar verduistering en heling bij een supermarkt afgerond. In deze zaak heeft de politie in totaal zeven verdachten, allen Edammers, aangehouden.
De 14-jarige jongen wordt verdacht van heling van door medewerkers van de supermarkt verduisterde goederen. Het meisje, een ex-werkneemster van de winkel, wordt verdacht van verduistering en heling. De politie startte eind mei het onderzoek nadat de coördinator beveiliging en fraudebestrijding van het bedrijf aangifte deed. Op 25 mei werd een 18-jarige medewerkster en twee vrouwen van 18 en 21 jaar aangehouden. De volgende dag werd een andere 18-jarige medewerkster aangehouden. Verder onderzoek leidde vervolgens naar een 24-jarige man. De medewerksters van de winkel worden ondermeer verdacht van het afgeven van goederen aan klanten zonder hen daarvoor te laten betalen. De totale schade wordt op dit moment geschat op zo'n E 3000.

loc.: PURMEREND, WATERLANDLAAN

Veroorzaker ongeval meldt zich bij politie

Naar aanleiding van het bericht in de media over de automobilist die op de Waterlandlaan tegen een lantaarnpaal botste en vervolgens doorreed, meldde zich naast een getuige ook een 32-jarige vrouw bij de politie. Zij bekende met haar auto tegen de lantaarnpaal te zijn gebotst doordat zij even was afgeleid. Waarom zij vervolgens doorreed is nog niet duidelijk.

13:25 17-JUN-04
loc.: WESTKNOLLENDAM/ WORMERVEER

Politie start onderzoek auto-inbraken

De politie is een onderzoek gestart naar een serie auto-inbraken in Westknollendam. De vier autokraken vonden plaats in de nacht van woensdag op donderdag in de Bakkerstraat, de Westknollendam, de Schouwstraat en de Hannie Schaftstraat. In alle gevallen werd de autoradio gestolen. Daarnaast werden nog een zonnebril en een 10-tal cd's uit de auto's gestolen. De politie stelde een buurtonderzoek in, maar is nog steeds op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met politiewijkteam Wormerveer / Wormerland via 0900-8844.
15:32 17-JUN-04
loc.: VOLENDAM, KATHAMMERZEEDIJK

Fietster aangereden tijdens oversteken

Een 15-jarige vrouw uit Broek in Waterland stak met haar fiets de rijbaan over en verleende een 27-jarige bestuurder van een bestelbus uit Volendam geen voorrang. Er volgde een aanrijding waarbij de vrouw letsel aan haar gezicht opliep. Zij werd overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

18:56 17-JUN-04
loc.: PURMEREND,KANAALWEG
Jongen beroofd van bromfiets
Een 18-jarige man uit Purmerend reed op zijn bromfiets over het fietspad van de Kanaalweg. In de omgeving van de Lotus (Weidevenne) werd de rijbaan versperd door twee negroïde mannen. Een van hen stootte de man van de bromfiets af waardoor hij op de grond viel. Hierna doorzocht een van de mannen zijn zakken en nam een pakje sigaretten weg. De andere man pakte vervolgens de bromfiets (een rode Yamaha Aerox voorzien van het bromfietsplaatje SLH-721), waarna beide mannen met de bromfiets van AAB ervan door gingen in de richting van Ilpendam.

19:33 17-JUN-04
loc.: OOSTZAAN, REKREATIEGEBIED TWISKE

Vissers blij met controle

In de middag een controle van de Visserijwet gehouden in het Twiske. In totaal werden ongeveer tien vissers gecontroleerd. Op een na was iedereen zeer positief en eigenlijk erg blij dat ze gecontroleerd werden. De enige die niet blij was had dan ook geen papieren en hij kreeg een bekeuring van 30 euro.

01:20 18-JUN-04
loc.: BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Te hard rijden kost man rijbewijs

Een 29-jarige man uit Amsterdam reed in zijn taxi met een snelheid van 140 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan. De snelheid werd vastgesteld door een laserpatrol. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

05:01 18-JUN-04
loc.: ASSENDELFT, PROV. WEG P'END-B'HUIZEN

Stank voor dank.

Omdat het een te water liggende koe al geruime niet lukte op het droge te komen schoot de brandweer Assendelft met twee wagens en veertien man het dier te hulp. Door elf andere koeien gadegeslagen lukte het de brandweer na enkele pogingen het dier met behulp van touwen op de kant te krijgen. Daar bleek plotseling dat het hier geen koe maar een stier betrof, die op het land ineens redelijk agressief tegen de brandweermannen reageerde.
Achteraf bleek dat dezelfde "KOE" vorige week ook al had gezwommen. Na zijn redding door de brandweer had het beest als dank twee brandweermannen ondersteboven gelopen.

07:48 18-JUN-04
loc.: ILPENDAM, JAAGWEG

Motorrijder raakt zwaar gewond bij frontale aanrijding

Een 37-jarige motorrijder uit Purmerend haalde een auto in en kwam daarbij op de linkerweghelft frontaal in aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 56-jarige man uit Amsterdam.
De rijbaan richting Purmerend is tot ca. 09.30 uur afgesloten geweeste en verkeer richting Amsterdam werd over de busbaan geleid.
Brandweer, politie, twee ambulances en traumaheli waren bij de hulpverlening betrokken. Het slachtoffer werd onder begeleiding van de ringwegsurveillance van de politie Amsterdam-Amstelland overgebracht naar het AMC. Zijn letsel bestond in ieder geval uit twee gebroken armen.

11:56 18-JUN-04
loc.: ZAANDAM, WESTZANERDIJK

Onbekenden bekrassen auto's

Op de Westzanerdijk is de afgelopen nacht door onbekenden een groot aantal auto's bekrast. Ca. vijftien voertuigen raakten beschadigd. Het wijkteam is gestart met een onderzoek en verzoekt getuigen om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Verkeershandhaving
J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59

05.12 18-JUNI-04
ZAANDAM, WESTZIJDE/ KEPPLERSTRAAT

Twee drankrijders

Donderdagnacht en vrijdagochtend vroeg werden in Zaandam twee drankrijders aangehouden. Een 29-jarige bestuurder uit Assendelft had maar liefst tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. De man werd op de Kepplerstraat betrapt. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal. Op de Westzijde werd een 59-jarige bestuurder uit Zaandam aangehouden. Hij had een alcoholgehalte van 275 ug/l en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. De drankrijders kunnen rekenen op een boete van minimaal E 480,00 en E 220,00.

09:00-12:00 18-JUN-04
WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG

Nauwelijks hardrijders (1)

Donderdag werden op verschillende wegen in Zaanstad snelheidscontroles gehouden. Hierbij werd gebruik gemaakt van een radarauto of een lasergun. Op de Provincialeweg in Wijde Wormer waren tussen 9:00 en 12:00 uur nauwelijks hardrijders. Van de ruim duizend passanten overschreden slechts negen bestuurders de snelheidslimiet van 80 km per uur.
Bij een snelheidscontrole op Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) in Wormerveer werden meer voertuigen gefotografeerd. Eén op de twintig bestuurders reed harder dan de toegestane 100 km per uur. Op de Watering in Zaandam werden de overtreders direct aan de kant gezet. Vijf bestuurders reden te hard, de snelste had tenminste 84 km per uur op de teller staan.

17-JUN-04
WATERGANG, JAAGWEG

Nauwelijks hardrijders (2)

Op de Jaagweg in Watergang en de Provincialeweg N247 in Middelie werden donderdag snelheidscontroles gehouden. Op beide wegen waren nauwelijks hardrijders te vinden. Van de bijna 17.000 passanten in Watergang overschreden 's morgens slechts dertien bestuurders de snelheidslimiet van 80 km per uur. Bij een zelfde snelheidslimiet bleef het aandeel overtredingen in Middelie 's middags ook beperkt tot minder dan 1%.

---- --