Gemeente Hoorn


Regulier overleg gemeente en belangengroepen Blauwe Berg beëindigd

Persbericht d.d.: 18 juni 2004

Het regulier overleg tussen bestuurders en ambtenaren van de gemeente Hoorn en de diverse belangengroepen over de ontwikkeling van het gebied de Blauwe Berg wordt beëindigd. De partijen zijn samen tot de conclusie gekomen dat het geen zin heeft het overleg in de huidige vorm voort te zetten.

Ideeën De betrokken belangengroepen zijn het Overleg Leefbaarheid Risdam-Zuid/Nieuwe Steen, Overleg Leefbaarheid Risdam-Noord, Belangenbehartiging 't Keern, Vereniging Belangenbehartiging Risdam, Bewonersvertegenwoordiging Keern-West en de bewoners van het woonwagencentrum aan de Bobeldijk. Een jaar geleden is gestart met het overleg. Doel was enerzijds het verbeteren van de communicatie tussen de gemeente en de vertegenwoordigers van de belangengroepen rondom de Blauwe Berg en anderzijds uitwisseling van informatie. Ook is het overleg gebruikt om ideeën aan de orde te stellen. Het kreeg het karakter van dialoog en discussie. Vragen, ideeën en suggesties zijn zo veel mogelijk meegenomen in de planontwikkeling van de Blauwe Berg. Hiermee is de fase van ideeënuitwisseling afgerond. In de laatste vergadering in mei is geconstateerd dat de standpunten over de invulling van de Blauwe Berg, inclusief de infrastructuur, uiteenlopen en de belangengroepen bezwaar zullen aantekenen tegen de voorgenomen ontwikkeling. Gelet op de positie waarin de partijen dan met elkaar terechtkomen, is het doel van dit overleg ter discussie gesteld.

Communicatie De partijen zijn samen tot de conclusie gekomen dat het geen zin heeft het overleg in de huidige vorm voort te zetten. Beëindiging betekent overigens niet dat er geen communicatie meer plaatsvindt tussen belanghebbenden en de gemeente. De gemeente is te allen tijde bereid ontwikkelingen rondom de Blauwe Berg toe te lichten.
---

Vorige pagina Afdrukken