Provincie Flevoland



Verkeershinder op delen Hogering (N702)

Van 21 juni tot vrijdag 16 juli worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op drie gedeelten van de Hogering(N702) tussen rijksweg A6 en de aansluiting van de Markerdreef. Hierdoor worden één of meerdere rijbanen tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer. Wegverkeer dient daarom rekening te houden met enige hinder en omleidingen.

Het weggedeelte Audioweg Contrabasweg (oostelijke rijbaan) is van maandag 21 juni tot en met vrijdag 9 juli aan de beurt. Dan wordt de oostelijke rijbaan afgesloten voor het verkeer komende vanaf rijksweg A6 tussen de Audioweg en de Contrabasweg. Dit verkeer wordt over de westelijke rijbaan geleid en hiervoor wordt de westelijke rijbaan, na de afslag Muziekdreef, afgesloten voor het doorgaande verkeer. Verkeer in de richting van of met bestemming rijksweg A6 wordt omgeleid via de Tussenring (N703). Om spookrijders te voorkomen en de
verkeersveiligheid te kunnen waarborgen worden in deze periode ook de aansluitingen van de Herman Gorterweg, Hollandsedreef, Botterweg en Contrabasweg op de Hogering afgesloten. Verkeer van/naar de Literatuurwijk wordt geleid via de Audioweg. Verkeer van/naar de Muziekwijk, industrieterrein Hollandse kant en Pampushout wordt via de Muziekdreef naar hun bestemming geleid.

Het weggedeelte rijkswegA6 Audioweg (beide rijbanen) is van vrijdagavond 25 juni (20.00 uur) tot maandag 28 juni (5.00 uur) en van zaterdag 3 juli (3:00 uur) tot maandag 5 juli (5.00 uur) aan de beurt. Tijdens deze perioden worden de beide rijbanen van de Hogering tussen de rijksweg A6 en de Audioweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. Hiertoe worden de afritten bij afslagnummer 3 van de A6 afgesloten. Verkeer op rijksweg A6 met bestemming Almere-Stad West wordt verwezen via afslagnummer 4. Verkeer uit Almere met bestemming rijksweg A6 wordt omgeleid via de Tussenring (N703). Het weggedeelte Markerdreef Grasweg (westelijk rijbaan) is aan bod van maandag 5 juli tot vrijdag
16 juli.

Dan wordt de westelijke rijbaan na de afslag Markerdreef afgesloten voor het doorgaande verkeer. Verkeer in de richting van of met bestemming rijksweg A6 wordt omgeleid via de Tussenring (N703). Het verkeer komende uit de richting van rijksweg A6 kan wel gewoon gebruik blijven maken van de oostelijke rijbaan. Ook de aansluiting van de Grasweg blijft voor dit verkeer normaal te gebruiken. Deze aansluiting blijft met uitzondering van de richting rijksweg A6 (rechtsaf) ook voor het verkeer uit de Kruidenwijk te gebruiken. Verkeer uit de Kruidenwijk in de richting van of met bestemming rijksweg A6 wordt geleid via de Tussenring (N703).

De asfalteringswerkzaamheden omvatten het frezen van slechte, gescheurde asfaltlagen en het aanbrengen van nieuwe lagen asfaltbeton. Daarbij wordt de vormgeving en de inrichting van de weggedeelten aangepast aan de laatste inzichten uit het actieprogramma Duurzaam Veilige weginrichting. Zo wordt de markering aan beide kanten van de rijbaan uitgevoerd als onderbroken strepen net als de as-markering, zij het met een geringere tussenruimte. Ook wordt in de kantstrook aan de buiten bermzijde een zogeheten schrikstrook gemaakt. Weggebruikers worden bij het berijden van deze strook opgeschrikt door een rammelend geluid en daarmee geattendeerd op het feit dat zij het einde van de rijbaan naderen en in de berm dreigen te geraken. Tot slot worden in beide kantstroken wegdekreflectoren aangebracht. Deze reflectoren komen in de plaats van de huidige bermplanken, omdat wegdekreflectoren zorgdragen voor een betere weggeleiding tijdens nachtelijke uren. Door al deze maatregelen zal zowel de subjectieve als de objectieve veiligheid van de weggedeelten toenemen.