Gemeente Tilburg


*** PERSBERICHT ***

Datum
16 juni 2004

Onderwerp
Archieven Regionaal Archief West-Brabant, locatie Oosterhout
De laatste verhuisdoos

Op maandag 21 juni draagt wethouder E. Oolhorst van de gemeente Oosterhout symbolisch de laatste doos over van het voormalig Regionaal Archief locatie West-Brabant aan het Regionaal Archief Tilburg. De verhuizing is dan achter de rug.

De gemeenteraden van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Drimmelen, Geertruidenberg, Gilze en Rijen en Oosterhout namen in februari/maart gezamenlijk een besluit om hun archieven en collecties in Tilburg onder te brengen. Deze operatie is op 1 maart gestart en vanaf 1 juli helemaal gereed.

Op de website van het Regionaal Archief Tilburg, http://regionaalarchief.tilburg.nl, is al veel te vinden over de 'nieuwe' gemeenten. De komende weken wordt steeds meer informatie toegevoegd, zo worden alle beschikbare inventarissen en plaatsingslijsten op de site geplaatst. De archieven kunt u dan in het Onderzoekerscentrum van het Regionaal Archief Tilburg raadplegen. Let op; de nieuwe archieven zijn pas vanaf 1 juli toegankelijk voor publiek. Vanaf maart kon u in het onderzoekerscentrum al terecht voor genealogisch onderzoek in de fotokopieën van de doop-, trouw- en begraafboeken en microfiches van de burgerlijke stand en bevolkingsregisters.

Wie een bezoek wil brengen aan het Onderzoekerscentrum van het Regionaal Archief Tilburg kan terecht aan het Kazernehof 75 te Tilburg. De openingstijden zijn: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Gedurende de zomermaanden juli en augustus is het centrum op zaterdag gesloten.


---
Informatie voor de pers (

Gemeente Tilburg