WEBER SHANDWICK

Stunt start van de Zomer

Vier de Zomer!
OLA luidt op 21 juni de zomer op spectaculaire wijze in

Den Bosch, 20 juni 2004
Nog even en dan gaat de zomer officieel van start. Op maandag 21 juni vieren we in Nederland de première van de zomer 2004! Omdat de zomer en ijs onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, viert OLA deze officiële première uitgebreid. De eerste in een rij van zomeractiviteiten is een spectaculair Midzomernachtfeest dat vanavond gevierd wordt in Hoofddorp. Onder de naam Solstice wordt in samenwerking met MTV de Zonnewende gevierd, het moment dat de zon op haar meest noordelijke punt staat. Tijdens Solstice wordt de Midzomernacht eindelijk groots in Nederland gevierd en zal om 0.00 uur officieel het begin van de zomer ingeluid worden. Een ander hoogtepunt is het uitdelen van 200.000 gratis ijsjes in heel Nederland op 21 juni. Ook zal die dag om 13.00 uur op het strand van Bergen aan Zee de rode loper uitgerold worden om de officiële première van Zomer te vieren.

Maandag 21/6, de eerste dag van de zomer
Op maandag 21 juni gaat in Nederland de zomer van 2004 in première. Om dit te vieren rolt OLA op het strand van Bergen aan Zee een rode loper uit van de boulevard richting zee. Iedereen speelt in Nederland een hoofdrol in de zomer en daarom is dit een premièremoment voor heel Nederland! Om 13.00 uur, als de zon op haar hoogste punt staat, zal een limousine voorrijden op de boulevard van Bergen aan Zee. Dames in zomerse sferen zullen vanuit de limousine de rode loper betreden om de première officieel te vieren. Ook bij slecht weer gaat de première door! De eerste dag van de zomer van 2004 komt immers maar één keer langs. Iedereen die in een limousine een ritje naar de rode loper wil maken ter viering van de start van de zomer is welkom op het strand van Bergen aan Zee.

Gratis ijs in heel Nederland
Verder zal OLA op deze zomerdag heel Nederland op ijsjes trakteren. Met een bijzondere grootscheepse actie zal op maandag 21 juni door zo n 40 samplingteams 200.000 ijsjes uitgedeeld worden. De teams bezoeken ziekenhuizen, treinstations, winkelcentra, universiteiten, hoge scholen en bedrijven in heel Nederland. Zo viert OLA samen met iedereen in Nederland dat de zomer van start is gegaan.

Samenwerking OLA en MTV
Gedurende de hele zomer 2004 vieren OLA en MTV samen de zomer. De start is tijdens Solstice (Keltisch voor Zonnewende) in het Haarlemmermeerpaviljoen in Hoofddorp, waar vanaf 20.00 uur gefeest wordt en om 0.00 uur het officiële begin van de zomer wordt ingeluid. Tijdens deze exclusieve avond zullen acts als Zuco 103, DJ Real El Canario en Amy Winehouse de zomerliefhebbers trakteren op een zwoele zomersound. Ook laten OLA en MTV Nederland swingen deze zomer. Met SummerDance zoekt Ola samen met MTV naar het grootste danstalent van NL. De winnaar mag naar Londen om mee te dingen naar de felbegeerde hoofdprijs: een dansrol in de videoclip van een megaster. De winnaar van vorig jaar is bijvoorbeeld te zien in de hitsingle Yeah van Usher. Mensen kunnen op diverse manieren kans maken op een finaleplaats. Op een aantal festivals, waaronder Beachbop op 25 juli en Mysteryland op 21 augustus, krijgen jonge danstalenten de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Uit deze festival komen een aantal finalisten. Ook is het mogelijk een 1 minuut durende dansvideo te sturen aan OLA, het adres staat op de website www.ola.nl. De finale van OLA Summerdance zal op 28 augustus plaatsvinden op een vooralsnog geheime locatie.