Ingezonden persbericht


EMBARGO TOT MAANDAG 21 JUNI 15.00 UUR

PERSBERICHT
Leidschendam, 21 juni 2004

Weg vrij voor grootschalige invoering collectief winkelverbod veelplegers

Detailhandel verwacht dat met nieuwe juridische mogelijkheden binnen een jaar 5.000 veelplegers geweigerd worden in winkels

Maandag 21 juni a.s. reikt minister Remkes van Binnenlandse Zaken de brochure "Wegwijzer winkelcriminaliteit" uit aan de heer Van der Geest van het PlatformDetailhandel.nl. De uitreiking vindt plaats tijdens een werkbezoek van de minister van 14.45 tot 15.00 uur in de brandweerkazerne van Arnhem, Rietgrachtstraat 74.

De brochure die met en voor winkeliers is gemaakt, informeert over de juridische mogelijkheden voor het hard aanpakken van winkelcriminaliteit. De brochure biedt eindelijk duidelijkheid wat winkeliers kunnen en mogen bij het zelf aanpakken van winkelcriminaliteit. Het blijkt dat juridisch veel meer mogelijk is dan de afgelopen jaren door winkeliers werd gedacht. Zo kan met collectieve winkelverboden in winkelcentra en in landelijke winkelketens veelplegers de toegang tot de winkel voor langere tijd (6 tot 12 maanden) ontzegd worden.

Bijgaand treft u, onder embargo tot maandagmiddag 21 juni 2004 15.00 uur, de speech van de heer Van der Geest, bestuurslid van het PlatformDetailhandel.nl.

Het PlatformDetailhandel.nl is een samenwerkingsverband van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) en de Nationale Winkelraad van MKB-Nederland. De Raad Nederlandse Detailhandel treedt op namens de filiaal- en grootwinkelbedrijven. De Nationale Winkelraad treedt op namens de zelfstandige ondernemers in de detailhandel en het winkelambacht, het zogenaamde midden- en kleinbedrijf. Dit samenwerkingsverband vertegenwoordigt de totale bedrijfstak detailhandel.