Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 21 juni 2004

* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagmiddag rond tien voor half twee werd op de Diergaardesingel een 37-jarige Rotterdammer op heterdaad aangehouden toen hij kort ervoor een 21-jarige vrouw van haar mobiele telefoon beroofde. De man werd voor verhoor ingesloten en de telefoon werd teruggegeven aan de benadeelde.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Zondagmiddag en -avond werd door politiepersoneel van Kralingen-Crooswijk een alcoholcontrole gehouden op de Kralingse Zoom, Boszoom en het Langepad. In totaal moesten 1048 automobilisten een blaastest ondergaan, acht hiervan kregen een proces-verbaal voor teveel alcoholgebruik. Eén bestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren.


* KLEDINGWINKEL OVERVALLEN
ROTTERDAM - Zondagmiddag werd een kledingwinkel op de Binnenwegplein overvallen. Omstreeks vijf uur kwam een man met bivakmuts, de winkel binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werden enkele personeelsleden vastgebonden. Met een nog onbekend geldbedrag rende de overvaller de kledingwinkel uit en vluchtte in onbekende richting. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in.


* VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks half zes vond in een woning in de Bonaventurastraat een steekpartij plaats. Hierbij raakte een 33-jarige vrouw uit Rotterdam gewond. Het slachtoffer had een woordenwisseling gekregen met een 28-jarige man uit Rotterdam. Tijdens de onenigheid werd de vrouw onder meer in haar buik gestoken. Zij werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Zuiderziekenhuis, waar zij werd overgebracht naar de intensive care-afdeling. De 28-jarige verdachte werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in. De toedracht van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.


* VERDACHTEN ZWARE MISHANDELING AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Maandagochtend vroeg werden een 45-jarige vrouw uit Rotterdam en haar twee kinderen, een 18-jarige vrouw en een 23-jarige man, aangehouden nadat zij een 41-jarige vrouw uit Suriname hadden mishandeld. Het drietal was, naar aanleiding van problemen in de relationele sfeer, naar de woning gegaan waar de vrouw verbleef. Hier ontstond een onenigheid tussen de vier mensen, wat werd beslecht met een vechtpartij, waarbij het slachtoffer zwaar werd mishandeld. De Surinaamse vrouw werd met zware verwondingen aan haar hoofd, overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. De drie verdachten werden na een door politiemensen ingesteld onderzoek, in een woning in de Indrapoerastraat aangehouden. Zij werden meegenomen naar het politiebureau, waar zij in verzekering werden gesteld.

Uitgave zondag 20 juni 2004

* MOTORRIJDER VERONGELUKT
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag rond kwart over vier kwam een 20-jarige motorrijder op de Sluisjesdijk om het leven. De Rotterdammer reed met zijn motor over de Sluisjesdijk in de richting van de Waalhaven Oostzijde toen hij ter hoogte van de Eekhoutstraat de macht over het stuur verloor en tegen een geparkeerd staande auto reed. Het slachtoffer was op slag dood. Door de Technische Ongevallen Dienst werd een nader onderzoek in gesteld naar de oorzaak van het ongeval.


* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM - SCHIEDAM - CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In het kader van de landelijke alcoholcontrole werd in Kralingen-Crooswijk in de nacht van vrijdag op zaterdag gecontroleerd op de Kralingse Zoom en in de directe omgeving. Tussen zeven uur en twee uur 's nachts moesten 750 bestuurders een blaastest afleggen waarna dertien automobilisten werden bekeurd. Twee van hen moesten hun rijbewijs direct inleveren.
In Schiedam werd in de nacht van zaterdag op zondag eveneens in kader van de landelijke actie gecontroleerd op alcoholmisbruik. Hier werden op de Horvathweg 500 automobilisten gecontroleerd. Na de test bleken 25 bestuurders te veel alcohol genuttigd te hebben. In dezelfde nacht werd er gecontroleerd in Capelle aan den IJssel. Hier werden op de Abram van Rijckevorselweg 523 automobilisten gecontroleerd. Twaalf bestuurders kregen een proces-verbaal en twee rijbewijzen werden ingevorderd.

Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer