Openbaar Ministerie

Actuele berichten

21 juni 2004

Bedreiging Hans Smolders in Opsporing Verzocht

Ruim 2 jaar geleden werd Pim Fortuyn vermoord. Zijn chauffeur, Hans Smolders, zag het voor zijn ogen gebeuren. Hij stortte zich daarna op de Tilburgse gemeentepolitiek en probeerde alles te vergeten. Maar op donderdag 15 april keek hij wéér in de loop van een pistool. Een onbekende man stond voor zijn deur, hij eiste dat Hans Smolders met de politiek zou stoppen. Dat was de druppel voor Hans en hij is inderdaad gestopt met de politiek. Nu, 2 maanden later, is de politie nog steeds op zoek naar de man die dit op zijn geweten heeft. Er wordt een compositietekening van de dader verspreid.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.
In de uitzendingen van maandag 21 juni (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.