Gemeente Delfzijl

Persbericht

21-06-2004
Veel enthousiasme voor presentatie woningbouwproject 'De Heektvallei' in Holwierde.
Op woensdag 16 juni 2004 werd in dorpshuis de Heekt aan de inwoners van Holwierde en aan andere belangstellenden het stedenbouwkundig plan gepresenteerd om het bouwen van woningen mogelijk te maken. Zo'n zestig bewoners waren hierbij aanwezig.

Projectontwikkelaar De Vries Planontwikkeling en het stedenbouwkundig adviesburo Vijn hebben een voorlopig plan ontwikkeld voor de locatie "Henderico". Deze locatie ligt op een markante plek in Holwierde. Het is de bedoeling hier een variëteit aan woningen te bouwen. Zo zijn er mogelijkheden voor levensloopbestendige woningen voor senioren, vrijstaande woningen, 2-onder 1- kapwoningen en een appartementencomplex. Het kan gaan om koop- en huurwoningen. De gemeente hecht grote waarde aan de uiteindelijke verschijningsvorm. Het gaat om het zogenaamde dorps bouwen. De vormgeving dient aan te sluiten bij de karakteristieken van het dorp Holwierde. Tijdens de bijeenkomst hebben de aanwezigen kunnen aangeven wat de wensen zijn voor het bouwen van woningen en de directe woonomgving. Veel enthousiasme was er voor het uitgeven van vrije kavels en ook het levensloopbestendig wonen viel in de smaak.
Anderen maakten kenbaar om bij de planvorming vooral rekening te houden met eventuele hoogteverschillen van het terrein met het omliggende gebied. Ook werd gepleit voor een voetpad tussen de nieuw te bouwen woningen en bestaande woningen.
Aan de hand van de aangereikte suggesties wordt het plan verder uitgewerkt. Dit gebeurt onder meer door het maken van een bestemmingsplan. In het najaar komt hierover meer duidelijkheid. Het streven is de eerste paal medio 2005 in de grond te slaan, maar dan mag er niets tegen zitten wat betreft het doorlopen van de bestemmingsplanprocedure en het bouwrijp maken van de betreffende locatie.