Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Universiteit Nijmegen zoekt CF-patiënt

11-06-2004
Een groep eerstejaars studenten geneeskunde aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen moet voor het vak 'Arts en patiënt' een werkstuk schrijven over Cystic Fibrosis. Daarbij moeten zij nadere ingaan op de beleving van de patiënt en over zijn/haar ervaring met deze ziekte. Om hier een beter beeld van te krijgen wil de werkgroep graag een CF-patiënt uitnodigen die bereid is om iets te komen vertellen over zijn/haar omgang met CF. Het gaat hierbij niet om de symptomen of klachten van deze ziekte, maar om puur de ervaring en de omgang met CF.

Het is de bedoeling dat de patiënt langskomt op de Universiteit van Nijmegen en aan een groep van ongeveer 15 geneeskunde studenten zijn/haar ervaringen vertelt. Dit zal gebeuren aan de hand van vragen die tevoren door de studenten zijn opgesteld. De middag die hiervoor is ingeroosterd vindt plaats op maandag 21 juni 2004. Het gesprek zal plaatsvinden tussen 16.00 uur en 17.45 uur.

Ben jij een CF-patiënt en ben je bereid om met studenten te praten over hoe het is om CF te hebben neem dan contact op met de NCFS (telefoon: 035-6479257 of e-mail: info@ncfs.nl) of rechtstreeks met Roos d'Hont, student geneeskunde (telefoon: 06-20191990 of e-mail: roos_dhont@hotmail.com). Je kunt bij Roos d'Hont ook terecht voor vragen over deze middag. Overigens is het mogelijk om, als je dat prettig vindt, een bekende mee te nemen. Dat is uiteraard geen probleem! De studenten zouden het ontzettend interessant en leerzaam vinden als jij langs zou willen komen.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl