Politie Flevoland

Politie Flevoland geeft weer PolitieBericht uit

Flevoland 14-06-2004 - In krantvorm en gericht op vakantieperiode

Politie Flevoland geeft vanaf maandag 21 juni weer de krant PolitieBericht uit. Tot en met woensdag 23 juni vindt bezorging in alle zes gemeenten plaats. Op deze manier wil de politie de bevolking zoveel mogelijk rechtstreeks informeren, wat uit eerdere onderzoeken naar voren is gekomen Deze vorm van publieksvoorlichting speelt daar op in.

Het is de vierde keer dat PolitieBericht verschijnt. Er zijn tien edities: Almere Stad-Oost, Almere Stad-West, Almere Haven, Almere Buiten en Zeewolde, Lelystad-Oost, Lelystad-West, Dronten, Noordoostpolder en Urk.

Vakantie
Elke editie bevat algemene informatie over vakantie en veiligheid. Zo zijn er tips om inbraken en diefstallen te voorkomen, over de echtheid van eurobiljetten, maar ook over watertoerisme en de rol van de politie daarin. Zaken als bereikbaarheid en veilig bromfietsgedrag worden ook belicht.

Verder is in ieder editie een aantal paginas opgenomen met specifieke informatie per gebied over de openingstijden van de bureaus en de wijkagenten.

Deze informatie is zo veel mogelijk afgestemd op de periode van het jaar en op- en aanmerkingen van de Flevolandse inwoners. Dat geldt ook voor de berichtgeving op de voorpagina, waarin verslag wordt gedaan van de PolitieMonitor Bevolking. Uit dit onderzoek van afgelopen voorjaar is naar voren gekomen dat het gevoel van onveiligheid in Flevolands sterk daalt en dat zowel de tevredenheid over en de beschikbaarheid van de politie juist toeneemt.

Sticker
De verspreiding gaat ook dit jaar via de post, zodat bij alle woningen in Flevoland uitgezonderd woningen met een Ja Nee en Nee Nee sticker- een krant bezorgd wordt. Mocht iemand het PolitieBericht voor vrijdag 25 juni niet hebben ontvangen, dan is een exemplaar bij de balie van de Flevolandse politiebureaus verkrijgbaar.