Gemeente Almere

Provincie start asfalteringswerkzaamheden Hogering

Maandag 21 juni 2004 start Provincie Flevoland met asfalteringswerkzaamheden op een drietal gedeelten van de Hogering (S101 / N702), tussen de rijksweg A6 en de aansluiting met de Markerdreef. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 16 juli 2004. In deze periode worden een of meerdere rijbanen tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer. Het wegverkeer dient rekening te houden met overlast en omleidingen. Omleidingen worden met de bekende gele borden aangegeven.

De asfalteringswerkzaamheden zijn opgedeeld in drie fasen
1. Maandag 21 juni tot en met vrijdag 9 juli 2004: gedeelte Audioweg Contrabasweg (Oostelijke rijbaan)
Tijdens deze periode wordt de oostelijke rijbaan afgesloten voor het verkeer komende vanaf rijksweg A6 tussen de Audioweg en de Contrabasweg. Dit verkeer wordt over de andere, westelijke, rijbaan geleid en hiervoor wordt de westelijke rijbaan na de afslag Muziekdreef afgesloten voor het doorgaande verkeer. Verkeer in de richting van of met bestemming rijksweg A6 wordt omgeleid via de Tussenring (S104 / N703). Verkeer van / naar Literatuurwijk wordt geleid via de Audioweg. Verkeer van / naar de Muziekwijk, bedrijventerrein Hollandse kant en Pampushout wordt via de Muziekdreef naar hun bestemming geleid.

2. Vrijdag 25 juni (20.00 uur) tot en met maandag 28 juni (05.00 uur) en zaterdag 3 juli (03.00 uur) tot en met maandag 5 juli (05.00 uur): gedeelte rijkswegA6 Audioweg (beide rijbanen) Tijdens deze perioden worden beide rijbanen van de Hogering, tussen de rijksweg A6 en de Audioweg, geheel afgesloten voor het doorgaande verkeer. Beide afritten worden kortom afgesloten bij afslagnummer 3 van de A6. Het wegverkeer op rijksweg A6, met bestemming Almere Stad West, wordt doorverwezen naar afslagnummer
4. Het wegverkeer uit Almere met bestemming rijksweg A6 wordt omgeleid via de Tussenring (S104 / N703).
3. Maandag 7 juli tot en met vrijdag 16 juli: gedeelte Markerdreef Grasweg (Westelijk rijbaan)

Tijdens deze periode wordt de westelijke rijbaan na de afslag Markerdreef afgesloten voor het doorgaande verkeer. Het wegverkeer in de richting van of met bestemming rijksweg A6 wordt omgeleid via de Tussenring (S104 / N703). Het verkeer komende uit de richting van rijksweg A6 kan wel gewoon gebruik blijven maken van de oostelijke rijbaan. Dit geldt ook voor de aansluiting met de Grasweg. Verkeer uit Kruidenwijk in de richting van of met bestemming rijksweg A6 wordt geleid via de Tussenring (S104 / N703).

Werkzaamheden

De asfalteringswerkzaamheden omvatten onder meer: het frezen van slechte, gescheurde asfaltlagen; het aanbrengen van nieuwe lagen asfaltbeton; de inrichting van de weggedeelten wordt aangepast naar de laatste inzichten uit het actieprogramma Duurzaam Veilige Weg-inrichting'; er komt een zogeheten schrikstrook. Weggebruikers worden bij het berijden van deze strook opgeschrikt door een rammelend geluid en weten daardoor dat zij het einde van de rijbaan naderen; in de beide kantstroken worden reflectoren aangebracht.

Door deze maatregelen neemt de veiligheid van de weggedeelten toe.