Vereniging Milieudefensie

Uitnodiging voor de pers

Staatsecretaris van Milieu stapt af van hergebruik petflessen MissKoop huldigt staatssecretaris Van Geel

Amsterdam, 17 juni - Staatssecretaris van Geel van Milieu wil plastic frisdrankflessen niet langer hergebruiken. MissKoop, de dame die kickt op wegwerpproducten, vindt het dan ook een ge-wèl-dig idee! Om de staatssecretaris in zijn beleid te ondersteunen zal ze maandag 21 juni om 16.00 uur in Den Haag een toepasselijke cadeau overhandigen aan Van Geel.

Miss Koop geniet van het kopen van leuke hebbedingetjes en geinige spulletjes, waar ze eigenlijk weinig aan heeft. Het resultaat: het kopen van overbodige producten met een teveel aan "hip" verpakkingsmateriaal. Ze is blij met de voorgenomen verandering. "Dit scheelt een hoop ruimte in mijn huis, ik vergeet statiegeldflessen altijd in te leveren, maar ja, geld gooi je toch niet weg. Ik koop daarom ook het liefst van die kleine halve liter flesjes. Ik ben blij dat de staatssecretaris dit soort problemen oplost," aldus Miss Koop.

MissKoop is een initiatief van Jongeren Milieu Actief(JMA). Deze organisatie wil op grappige wijze jongeren laten nadenken over hun consumptie. Het produceren van artikelen kost immers grondstoffen en energie, en het resterende afval is belastend voor het milieu. JMA is daarom zeer verbaasd dat de staatssecretaris juist een maatregel wil invoeren die de afvalberg laat groeien en zorgt voor meer energieverbruik. De jongerenorganisatie zou liever zien dat er juist óók statiegeld op de halve literflesjes wordt ingevoerd, zodat ook dit zwerfvuil wordt bestreden.

Op de website www.MissKoop.nl vond in januari t/m maart 2004 de verkiezing van de MissKoop van de maand plaats. Mensen konden stemmen en producten nomineren die onzinnig zijn of overbodig veel afval opleverden. Van een zingende taartschep tot wegwerp huishouddoekjes. In 2005 wil JMA een nieuwe verkiezingsronde van MissKoop starten.

Wat: MissKoop overhandigt cadeau aan staatssecretaris Van Geel Waar: Ontvangsthal ministerie van VROM, Rijnstraat 8, Den Haag Wanneer:Maandag 21 juni, 16.00 uur

Jongeren Milieu Actief JMA is een vereniging voor en door jongeren tussen de 12 en 28 jaar die zich inzetten voor een beter milieu. JMA is de jongerenorganisatie van Milieudefensie.
---
Meer informatie:
Milieudefensie persvoorlichting 020 5507 333 Maandag ter plekke, Linda IJmker van JMA 06 483 293 63 Op de site www.MissKoop.nl zijn foto's van MissKoop met afdrukkwaliteit te downloaden.