Partij van de Arbeid


boundary="----------=_1087474218-29863-96"


Mime-Version: 1.0


95ea32b.jpg


17 juni 2004


PERSBERICHT


Expertmeeting


Wonen, Welzijn en Zorg in de buurt


Op 21 juni organiseert het Kenniscentrum van de PvdA in samenwerking met Tweede Kamerlid Gerdi Verbeet, woordvoerder ouderenbeleid, een expertmeeting over Wonen, Welzijn en Zorg in de buurt. Centraal staat de vraag: Hoe zorgen we ervoor dat ook in de toekomst ouderen en gehandicapten gebruik kunnen maken voor een op hen toegesneden, betaalbaar en toegankelijk aanbod van wonen, zorg en welzijn?


De gemeenten krijgen van het kabinet in de nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning een zware verantwoordelijkheid toebedeeld voor de kwaliteit van de lokale en regionale zorg en dienstverlening. Wat gaat dit betekenen voor de burger, voor het lokaal bestuur en voor de zorginstellingen?


In gesprek met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, woonzorgcentra, ouderen- en gehandicaptenorganisaties en lokale bestuurders wordt, onder leiding van Pauline Meurs, hoogleraar Management gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, gezocht naar antwoorden op deze en andere vragen.


De expert meeting die gehouden wordt in het kader van het Dagboek Zorg van het Kenniscentrum (zie: www.pvda.nl/kenniscentrum), begint om 19.30 uur in het Tweede Kamergebouw, in de Troelstrazaal, en duurt tot 21.30 uur.


De bijeenkomst wordt mede georganiseerd naar aanleiding van de brief van het kabinet over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.


Indien u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn, verzoek ik u dat te melden aan Angelina Scalzo, telefoon 020 55 122 08.


Voor nadere informatie over de expert meeting kunt u contact opnemen met


Gerdi Verbeet, telefoon 06-18305921.