ANTHILL


-Persbericht-

Soesterberg - 18 juni 2004

Langste dag uitgeroepen tot 'Dag van de daglenzen'

Maandag 21 juni 2004 (Midzomer) is de langste dag van het jaar. We vieren dan van oorsprong de overwinning van het licht over de duisternis. Iedereen die desondanks door slechte ogen in het duister zit te staren, kan met een heldere blik van deze dag genieten. Pearle Opticiens luidt namelijk de zomer in met de 'Dag van de Daglenzen'.

Midzomer draait vaak om vrolijkheid, geluk en liefde en wordt in Nederland volop gevierd met evenementen, dans, zang, eten en drinken en natuurlijk een hoop gelach. 'Pearle Opticiens wil dat iedereen al dit moois zo goed mogelijk kan zien en beleven. Wij willen op elk moment een goede kijkoplossing bieden.', aldus persvoorlichtster Willemijn Schneyder. 'Iedereen kan op 21 juni gratis een paar daglenzen ophalen bij een van onze 202 winkels.'

Op maandag 21 juni 2004 om 2u57 (Nederlandse tijd) begint volgens de sterrenkundige indeling de zomer. De zomer duurt dit jaar tot en met 23 september. De 21e juni is ook de langste dag van het jaar, die met 16 uur en 45 minuten uur duurt van 5:19 uur tot 22:04 uur (lokale tijd).