Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl



Uitnodiging: Remkes presenteert brochures tegen winkeldiefstal

Minister Remkes (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) presenteert maandag 21 juni in Arnhem twee brochures met tips om winkelcriminaliteit tegen te gaan. Er is een brochure voor winkeliers en een brochure voor gemeenten en politie. De brochures zijn opgesteld door de Ministeries van BZK en Justitie, en zijn bedoeld om onduidelijkheid weg te nemen over wat er - soms onder voorwaarden - kan en mag binnen de wettelijke regels. Zo worden vragen beantwoord over het plaatsen van camera's, het aanhouden en opsluiten van winkeldieven, het opleggen van een winkelverbod, het plaatsen van rampalen en rolluiken en het uitwisselen van gegevens van winkeldieven en overvallers.

De brochures komen voort uit het Actieplan Veilig Ondernemen van VNO-NCW, MKB Nederland, het Verbond van Verzekeraars en de ministeries van BZK, Justitie en EZ.

Minister Remkes overhandigt de eerste exemplaren van de brochures aan het platform detailhandel, aan de politie Gelderland-Midden en aan burgemeester Krikke van Arnhem. Dit gebeurt tijdens het werkbezoek van de minister aan het politiekorps.
Journalisten kunnen bij de overhandiging aanwezig zijn.

Datum: maandag 21 juni
Tijd: 14.45 - 15.00 uur
Plaats: Hulpverleningsorganisatie Gelderland-Midden Rietgrachtstraat 74, Arnhem.

Nadere inlichtingen bij Frank Wassenaar, telefoon 070-4268261 of 06-53701346.

18 jun 04 13:35