Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

A7-werkconferentie Town-Net

Graag willen wij u uitnodigen aanwezig te zijn bij een werkconferentie over het project 'Town-Net', met bestuurders, ambtenaren, ondernemers en andere betrokkenen uit de A7-zone.

De conferentie vindt plaats op maandag 21 juni 2004, van 15:00 tot 18:00 in het Fries Scheepvaartmuseum, Kleinzand 14 te Sneek.

Project Town-Net

Het belangrijkste doel van Town-Net is het versterken van ontwikkelingen tussen steden/gemeenten binnen regio's. Het Town-Net project wil dat gemeenten zich richten op de eigen sterke punten, wat moet leiden tot een grotere specialisatie. Uiteindelijk moet hierdoor een meer concurrerende regio ontstaan. 'Evenwichtige ontwikkeling' is het sleutelbegrip.

In het Town-Net project werken zeven deelnemende regio's samen, afkomstig uit zes verschillende landen (Denemarken, Zweden, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland). Het totale projectbudget van Town-Net bedraagt E 4.504.073, waarvan E 840.443 bestemd is voor de A7 zone. De helft wordt gesubsidieerd uit het Europese Interreg IIIB programma. Het Town-Net project biedt de provincie Fryslân en de gemeenten Heerenveen, Opsterland, Skarsterlân, Smallingerland en Sneek de unieke kans om een flinke impuls te geven aan de uitwerking van de A7 Structuurschets en tevens te leren van de aanpak in andere Europese regio's. Het project is medio 2003 gestart en loopt tot mei 2006.

Inhoud van de werkconferentie
Tijdens de werkconferentie zal een aantal sprekers de Town-Net-activiteiten van de afgelopen periode toelichten.
- Buro Vijn uit Oenkerk heeft een strategie ontwikkeld voor ruimtelijke kwaliteit in de A7-zone. Centraal hierbij staat de vraag hoe de bestaande kwaliteiten van de A7-zone verbeterd kunnen worden.
- Om te komen tot economische versterking van de regio, is onder andere door ICT Center Friesland onderzoek verricht naar de mogelijkheden van het opwaarderen van de ICT-infrastructuur in de A7-zone.
- Door Marktplan Adviesgroep uit Bussum is een plan opgesteld voor gezamenlijke marketing en promotie van de A7-zone. Bijvoorbeeld het invoeren van een nieuwe naamgeving, het ontwikkelen van een gezamenlijke website, het opstellen van een gezamenlijke (promotie)brochure, het afstemmen van de bewegwijzering in de A7-zone, het plaatsen van een gezamenlijke stand op beurzen, etc.

Meer informatie: Ellen-Jane van Straten, bureau Van Werven. Tel. 050-360 44 33 of de perslijn van de provincie Fryslân, 058-292 57 35.


-----------------------

---- --