Utrecht stad 09.30 uur

Utrecht 21-06-2004 - Persberichten Utrecht stad

Diverse controles

UTRECHT Zondagmiddag en avond heeft de politie van het district Utrecht noord diverse controles gehouden.

Tussen 16.00 uur en 17.30 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Amazonedreef. Hier werden vijf bekeuringen uitgedeeld voor diverse feiten.

Van 18.15 uur tot 19.15 uur werd bij diverse bedrijven op de Amsterdamsestraatweg preventief gefouilleerd. 86 personen zijn gefouilleerd. Er werd één zakmes aangetroffen, waar vrijwillig afstand van werd gedaan. Vervolgens zijn ook 20 voertuigen gecontroleerd en de 45 inzittenden gefouilleerd. Ook hier werd een mes aangetroffen waarvan vrijwillig afstand werd gedaan.

Tussen 20.30 uur en 21.30 uur hielden de agenten nog een alcoholcontrole op het Zandpad. Geen van de gecontroleerde bestuurders had te veel gedronken.

Verdachten diefstal motor aangehouden

UTRECHT Aan de Livingstonelaan zijn zondag rond 19.50 uur vier Utrechters aangehouden op verdenking van diefstal van een motor.

De politie werd getipt door een getuige, die de vier jongens bezig zag aan een motor. Op het moment dat de agenten ter plaatse kwamen, waren de jongens al weg. In de omgeving werden drie jongens in de leeftijd van 12, 13 en 15 jaar aangehouden, omdat zij aan het signalement voldeden. Later op de avond wilde de vierde verdachte in het politiebureau medicijnen afleveren voor de drie. Deze (13-jarige) verdachte werd herkend door een agent en kon daarom in het bureau blijven.

De politie onderzoekt de poging diefstal van de motor en de betrokkenheid van de vier verdachten.

Onenigheid leidt tot spanningen

UTRECHT In een woning aan de Houtstraat liepen zondag rond 21.35 uur de gemoederen op tussen enkele aanwezigen. De situatie werd dermate bedreigend dat de hulp van de politie werd ingeroepen.

Gealarmeerde agenten probeerden vervolgens een 40-jarige Utrechter aan te houden, maar deze actie werd bemoeilijkt door twee andere plaatsgenoten van 34 en 38 jaar.
Tijdens de worsteling werd door de agenten pepperspray gebruikt, maar dit had niet direct het gewenste effect. Het publiek op straat keerde zich verbaal tegen de politie. Na het oproepen van assistentie keerde de rust terug. De drie verdachten zijn aangehouden.