Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 21 juni 2004

(


Katwijk Verkeersongeval

Vrijdagavond 18 juni rond 19.45 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Blokmansstraat en de Ambachtsweg. Komende vanuit de Blokmansstraat stak een 22-jarige automobilist uit Valkenburg de Ambachtsweg over. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende scooter met een 27-jarige man uit Noordwijkerhout als bestuurder en een 24-jarige man uit Katwijk als passagier. De mannen op de scooter zijn overgebracht naar het LUMC met respectievelijk knieletsel en pijn in de borstkas.


Rijnsburg Bedrijfsinbraken

In de nacht van vrijdag 18 juni op zaterdag 19 juni tussen 19.00 en 09.00 uur is in drie aangrenzende bedrijven aan de Oegstgeesterweg ingebroken. In twee van de drie bedrijven zijn pc's, flatscreens, telefoons en toetsenborden meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Hillegom Eenzijdig verkeersongeval

Op zaterdag 19 juni omstreeks 15.15 uur ging een 32-jarige bestuurder uit Hillegom met zijn snorfiets onderuit op de Prinses Beatrixlaan. Hij raakte hierbij een auto die werd beschadigd. De bestuurder liep hierbij kneuzingen en een gebroken sleutelbeen op en werd vervoerd naar het LUMC te Leiden. De man bleek tevens onder invloed te verkeren. Van hem werd een bloedproef afgenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 24 uur.


Hillegom Mishandeling / vernieling

Op zondag 20 juni omstreeks 04.45 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan het Henri Dunantplein. De politie hield een 20-jarige man uit Hillegom aan in verband vernielingen. De verdachte had een hoofdwond en letsel aan zijn hand en werd voor behandeling overgebracht naar het Spaarneziekenhuis. De verdachte deed tevens aangifte van mishandeling door een medewerker van de horecagelegenheid. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het incident.


Oegstgeest Aanhouding
De politie heeft op dinsdag 15 juni een 38-jarige man uit Oegstgeest aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. Volgens een getuige zou de man zichzelf hebben bevredigd bij de Klinckenbergerplas. Op basis van het kentekennummer van zijn auto en zijn signalement werd de man in de omgeving aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt ook andere getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer
0900 - 8844.


Noordwijk Snelheidscontrole

De politie heeft zaterdag 19 juni een snelheidscontrole met de lasergun gehouden op de Provincialeweg N206. Dertig bestuurders reden harder dan de maximumsnelheid Eén automobilist kreeg een proces-verbaal omdat hij zijn rijbewijs niet wilde laten zien. Ook werd er een Katwijker aangehouden die te veel had gedronken: 285 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De politie heeft proces-verbal tegen hem opgemaakt.


Duin- en Bollenstreek (Katwijk) Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juni heeft de politie drie automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed. Gecontroleerd werd onder andere op de Provincialeweg N206 in Katwijk, en de Oegstgeesterweg en Noordwijkerweg in Rijnsburg. Op de N206 zijn een 45-jarige Haarlemmer aangehouden (2609 ug/l) en een 26-jarige man uit De Kwakel. Op de Meeuwenlaan werd een 37-jarige Katwijkse aangehouden. Agenten zagen haar met grote snelheid over de Parklaan rijden en hielden haar staande. De ademanalyse wees 245 ug/l uit. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt, evenals tegen de Haarlemmer en de man uit De Kwakel. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.


Leiden Alcoholcontrole

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft de politie op diverse plaatsen in Leiden een alcoholcontrole gehouden. Zo werd er gecontroleerd aan de Plesmanlaan, de Europaweg, de Oegstgeesterweg en de Lammenschansweg. Hierbij bleken 13 bestuurders meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Twee van hen blies meer dan 570 ug/l waarop hun rijbewijs werd ingevorderd: een 33-jarige Leidenaar blies 805 ug/l en een 22-jarige Amsterdammer blies 740 ug/l.

Leiden Woninginbraken
Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Potgieterlaan. Er werden sieraden en een muziekinstrument gestolen. Men wist de woning binnen te komen door het slot van de achterdeur te forceren. Uit een woning aan de Pieter de la Courtstraat nam men een portemonnee met bankpassen weg. Hier kon men binnenkomen nadat via een bovenlicht de kling van een raam was verzet.


Leiden Straatroof

Op zaterdag 19 juni omstreeks 03.10 uur liep een 17-jarige vrouw uit Zoeterwoude over de Haarlemmerstraat. Op het moment dat zij liep te bellen werd zij van achteren benaderd door een manspersoon die haar telefoon uit haar hand griste. De man rende hierop richting Pelikaanstraat.


Leiden Mishandeling

Op zaterdag 19 juni omstreeks 17.05 uur hield de politie een 25-jarige man uit Zaandam aan in verband met mishandeling van een 52-jarige man uit Leiden. Op de Beestenmarkt was men bezig met het opruimen van een rommelmarkt toen er een woordenwisseling ontstond over het wegrijden van voertuigen van deelnemers van de rommelmarkt. De man uit Zaandam en de man uit Leiden raakte hierop met elkaar slaags. De man uit Leiden werd met hoofdletsel, letsel aan enkel en ribben overgebracht naar het LUMC. Beide mannen deden aangifte van mishandeling. De verdachte uit Zaandam gaf tevens een valse naam op. Hij wordt op dinsdag 22 juni voorgeleid aan de Officier van Justitie.


Leiden Mishandeling

Op zondag 20 juni omstreeks 01.10 uur fietste een 32-jarige man uit Leiden over de Hogewoerd toen hij bij het passeren van een groep jongens een zwaaiende fietsketting moest afweren. Hierop is de man doorgefietst. Even verderop werd de man zonder aanleiding van zijn fiets getrokken en door drie jongens mishandeld. Door omstanders werd het slachtoffer ontzet. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn elleboog. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.


Leiden Mishandeling

Op zondag 20 juni omstreeks 02.05 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt. Een 29-jarige man uit Murcia (Spanje) werd zonder aanleiding met een glas in zijn hals gestoken door een nog onbekende man. Het slachtoffer werd overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in.


Alphen aan den Rijn Politietoezicht na voetbalinterland

De politie heeft zaterdagavond 19 juni na afloop van de voetbalinterland toezicht gehouden op de President Kennedylaan. De zogenoemde Bult is na dergelijke wedstrijden traditioneel een verzamelplek. Vanwege het verlies van Nederland was de stemming ditmaal bedrukt. Met het oog op de verkeersveiligheid heeft de politie een deel van de weg enige tijd afgezet. Een 18-jarige jongen uit Hazerswoude-dorp is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau op verdenking van het omtrappen van een bromfiets en het slaan van een 15-jarige Alphenaar op de Langenhorst. Twee 20-jarige Alphenaren werden aangehouden vanwege baldadig gedrag naar agenten. Tegen een 19-jarige vriend van een van de twee, die later op het bureau verhaal kwam halen en daarbij een politieagent uitschold, is ook proces-verbaal opgemaakt. Een automobilist die omstreeks 00.00 uur op de Kennedylaan reed, kreeg een steen tegen zijn auto. Hij heeft aangifte gedaan.


Alphen a/d Rijn/Leiderdorp Alcoholcontrole

De politie heeft in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 juni een alcoholcontrole gehouden op de Hoorn en Prins Bernhardlaan en op de Engelendaal in Leiderdorp. In totaal zijn drie bestuurders aangehouden die meer dan de limiet van 220 ug/l hadden genuttigd. Het hoogste ademalcoholgehalte werd gemeten bij een 42-jarige Alphenaar: 345 ug/l. Hij werd aangehouden op de Hoorn. Tegen de drie bestuurders heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.


Nieuwerkerk a/d IJssel/Zevenhuizen Alcoholcontrole

De politie heeft zondag 20 juni bij een alcoholcontrole in Zevenhuizen en Nieuwerkerk a/d IJssel vier automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed. In totaal legden 675 bestuurders de blaastest af. Het hoogste ademalcoholgehalte werd gemeten bij een 45-jarige vrouw uit Moerkapelle. Tegen de vier automobilisten heeft de politie proces-verbaal opgemaakt.


Gouda/Waddinxveen Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft de politie tien bestuurders aangehouden die meer dan de limiet van 200 ug/l hadden gedronken. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van twee bestuurders die en ademalcoholgehalte van meer dan 570 ug/l hadden. In totaal hebben 940 bestuurders de blaastest afgelegd.

Moordrecht Afvaltransportcontrole
De politie heeft op zaterdag 19 juni van 07.00 tot 11.00 uur een afvaltransportcontrole gehouden. Voertuigen werden door een motoragent naar een parkeerterrein aan de Middelweg begeleid waar de controle op onder andere grond-, groen-, bouw- en slooopafval plaatsvond. Bij de controle waren aanwezig, het milieuhandhavingsteam van de politie en een toezichthouder van de Provincie. Er werden acht transporten gecontroleerd. Naar twee van hen wordt nader onderzoek verricht naar de kwaliteit van de grond en de daarbij behorende documenten.


Beroving Gouda

Vrijdagavond 18 juni rond 19.45 uur is op de Koningin Julianaweg een 12-jarige jongen uit Gouda aangehouden. Die middag had hij op de skatebaan bij de Julianasluizen onder bedreiging een 11-jarige jongen uit Moordrecht beroofd van zijn zilveren halsketting. Toen de 11-jarige met zijn vader aangifte ging doen, zag hij onderweg de verdachte fietsen. De vader liet de 12-jarige stoppen en die bleek de ketting in zijn bezit te hebben. De politie heeft de dader aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Later is in deze zaak nog een tweede 12-jarige jongen uit Gouda als medeverdachte aangehouden.


Zevenhuizen Beroving

Op zondag 20 juni omstreeks 18.05 uur, hield de politie een 19-jarige man uit Zevenhuizen aan in verband met een beroving van een 44-jarige vrouw uit Zevenhuizen. De vrouw stond te pinnen bij een bank aan de Dorpsstraat toen zij van achteren werd benaderd door een man. Deze man hield haar vast en zetten een mes op haar keel. Hierop werd de vrouw naar de grond gewerkt. Toen de vrouw begon te schreeuwen liet de man haar los en verliet hij zonder buit de bank. De verdachte fietste hierop weg. De man van de vrouw is de verdachte hierop gevolgd en met behulp van de politie werd de man aangehouden. De vrouw liep letsel op aan hals, hand en oor en is voor behandeling naar het Lange Landziekenhuis geweest. De verdachte wordt op woensdag 23 juni voorgeleid aan de Officier van Justitie.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --