Politie Groningen

Persberichten maandag 21 juni 2004

Provincie Groningen 21-06-2004 -

Groningen: dronken mannen vernielen motorfiets
De politie heeft zondagochtend in de Oude Ebbingestraat twee mannen in de leeftijd van 25 en 27 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden voor vernieling. Het duo had kort voor hun aanhouding een motorfiets en terrasstoelen omgegooid. Beiden verkeerden behoorlijk onder invloed van alcohol. De verdachten werden meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld. De motorfiets bleek beschadigd te zijn. De eigenaar van het voertuig doet aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontrole op ringweg
De politie heeft zondagmiddag op de Beneluxweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1350 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 197 bestuurders te hard. De controle duurde 2 uur.

Groningen: zeven alcomobilisten aangehouden na alcoholcontroles De politie heeft zondagavond- en nacht een alcoholcontrole gehouden. Op diverse locaties, waaronder de Hereweg, Schuitendiep, Damsterdiep en Kluiverboom moesten automobilisten een blaastest ondergaan. In totaal werden 1140 voertuigen gecontroleerd. Tegen zeven bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. Op het Voormalig Kleine Poortje werd zondagnacht een 36-jarige man uit Doezum aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat de automobilist 1 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kreeg de verdachte een rijverbod van vier uur opgelegd. De man werd vervolgens in vrijheid gesteld. Ook een 48-jarige man uit Bedum werd zondagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd door de politie op het Schuitendiep gecontroleerd. Op het politiebureau bleek dat de Bedumer 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op. Ten slotte werd dezelfde nacht een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer bleek na de ademanalyse op het politiebureau
1,2 promille in zijn bloed te hebben. De politie maakt tegen alle drie verdachten proces-verbaal op.

Hoogezand: bromfietser gewond na botsing paal
Een 28-jarige bromfietser uit Hoogezand is zondagavond gewond geraakt nadat hij op de Hoofdstraat in zijn woonplaats tegen een betonnen paaltje was gereden. De man bleef liggen in eerste instantie, maar kwam later weer bij zijn positieven. Tijdens de behandeling door het ambulancepersoneel werd hij agressief en sloeg om zich heen . Enkele politieagenten slaagden erin de man wat rustiger te krijgen. Toen bleek ook dat hij een ernstige beenwond had opgelopen. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde is bij hem bloed afgenomen voor bepaling van het alcoholpromillage. Na behandeling is de man in verband met een celstraf die hij nog tegoed had voor 28 dagen ingesloten.

Zuidbroek: fietser te water geraakt en overleden
Een 48-jarige fietser uit Zuidbroek is zondagnacht vermoedelijk door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. De man werd gevonden in het kanaal langs Achter de Wal bij Zuidbroek. Vermoedelijk is hij met zijn fiets in de berm geraakt en vervolgens in het water. Het politieonderzoek wijst niet in de richting van een misdrijf.

Loppersum: rijbewijs ingevorderd
Een 19-jarige automobilist uit Appingedam heeft zondagnacht zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij op de Provincialeweg N360 bij Loppersum met een snelheid reed van 135 km/u. Ter plaatse was slechts 80 km/u toegestaan. De politie controleerde met een lasergun.