Politie Drenthe

Maandagmorgen

Emmen 21-06-2004

Onder invloed de sloot in
ASSEN De politie van Assen heeft zondagavond een 44-jarige Assenaar aangehouden, nadat deze met zijn auto in een sloot was gereden. De man reed, nabij Assen-Oost, over een zandweg naast de N33 en kwam in de sloot tot stilstand. Bij onderzoek bleek de man nogal gedronken te hebben. De blaastest gaf een promillage van 1.55. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Met een dagvaarding en een rijverbod van 9 uur, mocht de man na verhoor het bureau verlaten.

Alcomobilsten aangehouden
EMMEN Een 54-jarige inwoner van Emmen is in de nacht van zondag op maandag aangehouden op de Rondweg. Deze bestuurder trok de aandacht van de politie, omdat hij op de autoweg N34 keerde. Bij controle bleek de man teveel gedronken te hebben en hij blies aan het bureau 0.7 promille. Naast het snelrecht proces-verbaal voor het rijden onder invloed, kreeg hij ook een bekeuring voor het keren op de autoweg.

STUIFZAND Op het Zwartschaap in Stuifzand heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 42-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. Bij controle was gebleken dat deze bestuurster teveel gedronken had. Zij blies aan het bureau bijna 1.2 promile. Snelrecht werd toegepast.

RODEN Een 47-jarige bestuurder uit Oosterwolde werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden, nadat gebleken was dat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man reed met zijn auto over het Westerflier en werd daar door de politie gecontroleerd, omdat zijn rijgedrag op viel. De man blies bijna 0.7 promille. Snelrecht werd toegepast.

Politie onderzoekt inbraak in caravan
BORGER De politie doet onderzoek naar een inbraak in een caravan aan De Drift. Tijdens afwezigheid van de bewoners is er zondag tussen 13.00 en 18.30 uur ingebroken. Gestolen werd een laptop met enkele toebehoren. De daders waren binnengekomen door een raam. De totale schade is niet bekend.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl