Ingezonden persbericht


Exact maakt software geschikt voor elektronische belastingaangifte

Aangiften OB en ICL snel en efficiënt met alle Exact-productlijnen

Delft/Den Haag, 21 juni 2004 - Exact Software Nederland maakt momenteel al zijn productlijnen geschikt voor elektronische belastingaangifte. Vanaf 1 januari 2005 zijn ondernemers verplicht hun aangiften Omzetbelasting en Intracommunautaire Leveringen elektronisch te doen. Het handmatig versturen van papieren aangifteformulieren is vanaf die datum niet meer mogelijk. Exact zal in alle productlijnen - Exact Globe 2000 en 2003, Exact Compact 2000 en 2003, Exact voor Windows, Exact Compact voor Windows en Exact voor DOS - de elektronische aangifte Omzetbelasting (OB) en Intracommunautaire Leveringen (ICL) ondersteunen.

Exact is voortvarend bezig met het geschikt maken van zijn softwarepakketten voor elektronische belastingaangifte. De aanpassingen voor Exact Globe 2003 zijn gepland in september 2004. In het vierde kwartaal volgen de andere productlijnen. Bestaande gebruikers van de Exact-pakketten kunnen hun oplossing eenvoudig updaten via het internet. Aan het aangifteproces zelf verandert weinig. Ondernemers ontvangen van de Belastingdienst een schriftelijke uitnodiging tot het doen van een elektronische aangifte. De software van Exact is vervolgens in staat om de elektronische aangifte aan te maken en te verzenden. Dit vergroot de efficiëntie voor de ondernemer en bespaart tijd en kosten.

"Hoewel een verplichting vanuit de overheid de reden is voor de aanpassing van onze software, biedt de nieuwe functionaliteit ondernemers grote voordelen", zegt Fou-Khan D. Tsang RA, directeur Business Unit Accountancy bij Exact Software Nederland. "Onze klanten kunnen sneller en efficiënter aangifte doen bij de Belastingdienst, waardoor ze kosten verlagen. Daarnaast is er minder kans op fouten die zich voordoen bij handmatige aangifte."

###

Over Exact Software
Exact is een toonaangevende leverancier van software voor human resource management (HRM), customer relationship management (CRM,) e-business, enterprise resource planning (ERP) en accounting. Het bedrijf heeft zich sinds de oprichting in 1984 ontwikkeld tot één van de grootste leveranciers wereldwijd van bedrijfssoftware aan middelgrote bedrijven. De software van Exact wordt nu in 126 landen gebruikt en is beschikbaar in 26 talen. Exact is sinds 1999 genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Exchange. www.exact.nl