Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

http://www.minbzk.nl

Koppeling tussen vacaturesites Werkenbijdeoverheid.nl en Werk.nl Vacatures werkenbijdeoverheid.nl ook op CWI site te zien.

Overheidsorganisaties kunnen sinds kort via de carrièresite van de overheid: werkenbijdeoverheid.nl hun vacature(s) direct plaatsen op de vacaturebank van de Centra voor Werk en Inkomen (CWI): werk.nl. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het CWI hebben afspraken gemaakt om beide vacaturebanken aan elkaar te koppelen. Ook is afgesproken dat de vacatures van werk.nl worden getoond op www.mobiliteitsbank.nl, het interne carrièreplatform voor rijksmedewerkers. Dit om het zoekterrein voor de medewerkers te vergroten.

Als een overheidsorganisatie een nieuwe vacature plaatst op www.werkenbijdeoverheid.nl, wordt voortaan de vraag gesteld of de organisatie die vacature ook wil plaatsen op de vacaturebank van de (CWI). De vacature wordt dan direct op www.werk.nl, geplaatst. Werk.nl heeft net als Werkenbijdoverheid.nl, een emailservice waarvoor ingeschreven werkzoekenden zich kunnen aanmelden. Zodra een vacature is geplaatst op werkenbijdeoverheid.nl én op werk.nl, wordt de vacature automatisch gematcht en verstuurd naar de desbetreffende werkzoekenden van beide vacaturebanken.

Samenwerking
Het aantal vacaturebanken op internet is enorm gegroeid. Voor werkgevers en werkzoekenden is het soms moeilijk om in dat grote aanbod hun weg te vinden. Met de samenwerking hopen BZk en het CWI het zoeken makkelijker te maken. Voor het CWI betekent de samenwerking dat er meer overheidsvacatures beschikbaar komen voor werkzoekenden. Voor Rijksmedewerkers is de koppeling belangrijk omdat hun zoekterrein bij het vinden van een nieuwe werkkring wordt vergroot.

Noot voor de redactie,