--------------------------------------------------------------------------
             Axway Nederland introduceert Axway voor SWIFTNet             
--------------------------------------------------------------------------

Complete oplossing voor SWIFT-integratie en volgen van SWIFT-data met uniek waarschuwingsmechanisme Zaltbommel, 21-06-2004

In navolging van de introductie van XRDJ, een specifieke productsuite voor dataintegratie van financiële processen, introduceert de organisatie nu Axway voor SWIFTNet in Nederland.

Axway voor SWIFTNet is een integratieplatform voor beveiligde uitwisseling van financiële datastromen tussen verschillende instituten die via SWIFTNet onderling verbonden zijn. De integratie omvat de transformatie, overdracht en het volgen van data die via het SWIFT-netwerk automatisch en veilig worden uitgewisseld. Het SWIFT-netwerk is gebaseerd op IP en levert veilige, gestandaardiseerde berichten diensten tussen banken onderling, beurzen, regelgevende instanties en hun klanten.

Voor het volgen van alle SWIFT-data kan Axway Sentinel ingezet worden. Deze oplossing geeft een overzicht over alle data-uitwisselingen en via een uniek waarschuwingsmechanisme worden alle betrokkenen over een fout of een gebeurtenis die niet heeft plaatsgevonden (non-event) op de hoogte gehouden.

Axway voor SWIFTNet is opgebouwd uit drie componenten, die alle SWIFT-diensten dekken:
SWIFTNet connector: ondersteunt de nieuwe dienst van SWIFT: 'Bulk Payment Services'. De connector zorgt voor de koppeling van bedrijfsapplicaties met FileAct, waarmee SWIFT bestanden verstuurt. Deze dienst levert interessante besparingen op operationele kosten op.

FIN Adapter: zorgt voor de validatie, transformatie en routing van berichten over SWIFTNet.

Monitoring: Axway Sentinel volgt alle datastromen die via SWIFTNet plaatsvinden en geeft een overzicht over alle uitwisseling. Bovendien geeft Sentinel waarschuwingen bij fouten of bij geplande gebeurtenissen die niet hebben plaatsgevonden (non-events).

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Axway
Axway is een grote speler op het gebied van applicatie-integratie met een omzet van 74.8 miljoen euro in 2003 en is 100% dochter van Sopra Group. Met 19 kantoren wereldwijd maakt Axway veilige, geautomatiseerde en waardevolle uitwisselingen tussen informatiesystemen in grote en kleine bedrijven mogelijk. Het Axway Integration Platform (XIP) levert alle softwarecomponenten die nodig zijn voor het integreren van bedrijfsprocessen en voor het bewaken van bedrijfsactiviteiten. Meer dan 600 specialisten adviseren bedrijven op het gebied van architectuurkeuze, helpen bij het bepalen en uitvoeren van applicatie-integratieprojecten en begeleiden klanten in het optimaal inzetten van het product. Organisaties verbeteren de stroom en het prestatievermogen van hun informatie-uitwisseling, waardoor ze hun klanten nog beter kunnen bedienen. Bovendien zijn zij in staat hun B2B-partnernetwerk te ontwikkelen en kosten met betrekking tot bedrijfsprocessen te verminderen. Axway telt nu al meer dan 5000 klanten wereldwijd in verschillende sectoren. Voor meer informatie ga naar www.axway.com of www.axway.nl
Axway Nederland, Anne van Houten, tel. +31 (0)418 57 6090, e-mail: avanhouten@axway.com
Voor journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel. +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:AXW0022-1C11A2