Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 juni 2004 Jan Camphuis: 053-4555588

Auto in het water
Auto in vijver aangetroffen, bleek gestolen Losser
Zondagmorgen 20 juni om ongeveer 08.20 uur werd gemeld dat in de vijver bij het Holsbreepad - Leusinkweg in Losser, een auto in het water zou liggen. Bleek zo te zijn en met behulp van de brandweer en een sleepdienst werd de auto uit de vijver gehaald en afgevoerd. Het bleek toen te gaan om de auto van een 59 jr. mevrouw uit Losser die bij de komst van de politie net wilde bellen om door te geven dat haar auto ontvreemd was. Dit had ze zojuist ontdekt nadat ze haar auto zaterdagavond de 19e omstreeks 23.00 uur voor de deur had geparkeerd. Een onderzoek wordt ingesteld.(bps: 04-076252)

Aanhouding na schietincident
Zwager door been geschoten bij vermoedelijk tonen van vuurwapen Hengelo
Zondagavond 20 juni omstreeks 19.00 uur werd gemeld dat in een woning aan de Kamperfoeliestraat in Hengelo was geschoten. In de woning werden op een van de kamers van de bovenverdieping twee personen aangetroffen. Een van de twee, een 18 jr. Hengeloer had een schotwond in zijn linkerbovenbeen. De tweede persoon, een 28 jr. Hengeloer en bewoner van de woning, vertelde dat hij had geschoten. Uit een eerste onderzoek bleek dat de 18 jr. een zwager van de 28 jr. is en samen met andere familieleden op bezoek was. Hij was boven gaan internetten en had daarbij even later bezoek gekregen van de 28 jr. bewoner. Het vermoeden bestaat nu dat deze laatste een vuurwapen, pistool 9 mm, heeft laten zien aan de 18 jr. waarbij het wapen is afgegaan, met de verwonding als gevolg. Wat zich echter precies heeft afgespeeld moet nog worden onderzocht. De 18 jr. is overgebracht naar het ziekenhuis en de 28 jr. is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-076335)

Aanhouding i.v.m. brandstichting Man aangehouden op verdenking van brandstichting in een woning Hengelo
Zondagavond 20 juni werd om ongeveer 23.20 uur brand gemeld in een woning aan de Allegrohof in Hengelo. Ter plaatse stond de bovenverdieping in brand en was er niemand meer in de woning. De brandweer kon niet voorkomen dat de bovenverdieping uitbrandde en het dak instortte. Uit een eerste ingesteld onderzoek werd duidelijk dat een 48 jr. Hengeloer mogelijk verantwoordelijk was geweest voor de brand. Uit diverse verklaringen bleek dat er problemen in de woning waren geweest, waarna de 48 jr. naar boven was gegaan en dat even later de brand uitbrak. De 48 jr., hij was nog ter plaatse, werd hierop als verdacht van brandstichting aangehouden. Voor verder onderzoek is hij opgesloten. (bps: 04-076419)

Rijden onder invloed
Rijgedrag valt op, met 0.98 promille achter het stuur Enschede
Maandagmorgen 21 juni omstreeks 03.40 uur zagen surveillerende politiemensen op de CF Klaarstraat in Enschede een automobilist rijden met hoge snelheid. Op het Baliplein is hij aan de kant gezet en alcoholgebruik bleek. Hiervoor werd hij aangehouden en de ademanalyse wees 0.98 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-076434)

Twee "snelle jongens"
Twee weggebruikers rijden 160 waar 100 mag. Beiden moeten rijbewijs inleveren Enschede
Zondag 20 juni werden op de A 35, op het deel waar 100 km. is toegestaan, opnieuw twee weggebruikers aangehouden die de maximum snelheid met meer dan 50 km overtraden. Beiden reden 160 km per uur en hebben hun rijbewijs in moeten leveren. Omstreeks 16.40 uur was dit het geval met een 19 jr. automobilist uit Delden en aan het begin van de avond met een 23 jr. motorrijder uit Borne. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-076315 / 04-076349)

Aanrijding met letsel
Automobilist neemt binnenbocht en veroorzaakt aanrijding Den Ham
Zondagmiddag 20 juni omstreeks 14.05 uur wordt gemeld dat op de Ommerweg in Den Ham een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 36 jr. automobilist uit Vriezenveen, komende uit de richting Vriezenveen in een bocht deels de binnenbocht heeft genomen en daarbij in aanrijding kwam met een uit de tegenovergestelde richting komende 71 jr. bestuurder uit Dedemsvaart. De 36 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. (bps: 04-076295)

Aanhouding na steekpartij
Man aangehouden die andere man twee keer heeft gestoken. Aanleiding nog niet duidelijk Westerhaar
Zondagmorgen 20 juni werd om ongeveer 01.30 uur gemeld dat er bij een horecagelegenheid aan de Hoofdweg in Westerhaar - Vriezenveensewijk, een ruzie was geweest, waarbij mogelijk iemand gestoken was. In de omgeving werd een 31 jr. man uit Westerhaar aangetroffen die onder het bloed zat. De eigenaar van de horecagelegenheid gaf aan dat in het café een man was die gestoken was. Hier werd een 23 jr. man uit Westerhaar aangetroffen met een steekwond in zowel het rechter als het linkerbeen. Duidelijk werd dat de 23 jr. door de 31 jr. was gestoken en het mes door iemand was afgepakt en dat dit in het kanaal was gegooid. De steekpartij had buiten op straat plaatsgevonden. De 31 jr. is aangehouden, aan het bureau opgesloten en in de loop van de zondag voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Dit verdere onderzoek zal duidelijkheid moeten scheppen over wat er zich precies heeft afgespeeld. (bps: 04-076145)