Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Scherpenzeel - Woudenberger opgepakt na bedreiging
Publicatiedatum: 21-06-2004

De politie heeft zondag op de Burgemeester Hoytema van Konijnenburglaan een 32-jarige man uit Woudenberg aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou gedurende de ochtenduren bij een kerk in Scherpenzeel tijdens een kerkdienst naar binnen zijn gegaan. Ook zou hij aan diverse afgesloten deuren hebben zitten morrelen. Toen een getuige hem betrapte en vroeg wat hij in de kerk te zoeken had zou hij die bedreigd hebben met een schroevendraaier. Na het voorval sloeg de man op de vlucht. Gewaarschuwde agenten troffen even later de verdachte Woudenberger aan. Hij bleek aan het door de getuige opgegeven signalement te voldoen, waarop hij werd aangehouden. De man ontkende de bedreiging, maar gaf wel toe in de kerk te hebben rondgekeken. Na verhoor is de Woudenberger op vrije voeten gesteld. In overleg met justitie kreeg hij een dagvaarding uitgereikt en zal hij binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 21-06-2004

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 77-jarige Edenaar in zijn woonplaats aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 62-jarige vriendin. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin bij een huiselijke ruzie te hebben geslagen waarbij ze overigens niet noemenswaardig gewond raakte. Het slachtoffer wist zelf de politie te alarmeren, waarna haar vriend even later in de woning werd aangehouden. De vrouw deed later aangifte van de mishandeling. De verdachte Edenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - rijbewijs ingenomen na aanrijding

Publicatiedatum: 21-06-2004

Een 20-jarige automobilist uit Renswoude is in de nacht van zondag op maandag zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij op de Postweg in Lunteren in beschonken toestand een aanrijding had veroorzaakt. Surveillerende agenten zagen rond één uur ' s nachts een trekker in de weer met het afslepen van een beschadigde auto. Dit tafereel trok de aandacht van de agenten die vervolgens een nader onderzoek instelden. Naast de trekkerbestuurder troffen zij de Renswoudenaar aan, die verklaarde zojuist met zijn auto in een greppel was beland. De agenten zagen tevens dat er het aanduidingsbord bebouwde kom van Lunteren omver was gereden. De Renswoudenaar gaf vervolgens toe ook deze aanrijding te hebben veroorzaakt. Agenten roken alcohol bij de man en hielden hem aan. In het politiebureau moest hij de ademanalyse ondergaan, waarbij een alcoholpromillage werd gemeten van ruim anderhalf maal de toegestane hoeveelheid. Drankgebruik, in combinatie met een aanrijding, was voor de agenten reden om het rijbewijs van de Renswoudenaar in te vorderen. De man is na verhoor vrijgelaten met een proces-verbaal en een rijverbod. De Renswoudenaar was bij de aanrijding overigens ongedeerd gebleven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606