Ingezonden persbericht


PLANTRONICS BOUWT AAN EEN DRAADLOZE TOEKOMST

Draadloze headset oplossingen met Bluetooth en Dect

Hoofddorp, juni 2004 --- Plantronics, marktleider in lichtgewicht headsets, introduceert een uitgebreide serie nieuwe producten voor draadloze communicatie, waaronder DSP Bluetooth en DECT headsets, die voortborduren op de grote audiokennis van Plantronics en als gevolg daarvan een ongekend goede geluidskwaliteit leveren.

Dankzij het voortschrijden van de kennis over draadloze technologie kunnen telefoongebruikers nu toegang krijgen tot een aantal nieuwe toepassingen met een aantal duidelijke voordelen, variërend van kostenbesparingen tot meer vrijheid van bewegen bij het aannemen en voeren van telefoongesprekken, zelfs als ze niet achter hun bureau zitten, of buiten het kantoor zijn.

Om het maximale rendement te halen uit de draadloze technologie heeft Plantronics haar kennis van onderdrukking van achtergrondgeluiden, echo-onderdrukking, akoestische geluidsversterking en andere technologieën toegepast om de beste geluidskwaliteit te waarborgen waar dat het meest nodig is - de telefonische conversatie.

"We hebben meer dan 40 jaar ervaring in spraaktechnologie," zegt Philip Vanhoutte, managing director van Plantronics EMEA. "Dankzij die ervaring kunnen wij een serie headsets ontwikkelen die een kristalheldere communicatie mogelijk maken voor een steeds groeiend aantal platforms. Meer en meer mensen vragen om mobiele oplossingen voor hun telefoons. Ons doel is headsets te ontwikkelen volgens de laatste technologische innovaties en de afnemer de vrijheid te bieden te telefoneren, waar zij zich ook bevinden, en welke telefoon ze ook gebruiken."

De M3500 DSP Bluetooth headset borduurt voort op de bekroonde M3000 Bluetooth headset en is uitgerust met IQ-technologie. De Audio IQ software vergroot de functionaliteit van de M3500 met 'intelligente' audio met een uitzonderlijk heldere geluidsontvangst. Dat wordt bereikt door de automatische analyse van het inkomend geluidssignaal en het versterken van de minder heldere klanken. Voor de persoon die een gesprek binnenkrijgt van de M3500 is het achtergrondgeluid sterk verminderd, zodat het stemgeluid helder doorkomt.

Plantronics toont ook de Plantronics Advanced Technology Prototype van een draadloze VOIP-telefoonheadset met DECT-technologie. Bestemd voor kleine tot middelgrote ondernemingen die draadloos over internet willen bellen. Plantronics heeft de magere geluidskwaliteit die aan internettelefonie kleeft goeddeels opgelost.

Het gebruik van VOIP neemt sterk toe sinds particulieren en bedrijven het voordeel inzien van het gemak, de verbeterde productiviteit en het kostenaspect. Er zijn echter maar weinig apparaten die het volle potentieel van de technologie gebruiken. De verbeterde audioprestaties van Plantronics' IP-oplossing maakt ze een integraal onderdeel van de transitie naar VOIP.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 2700 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,..." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 20 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V.

Margriet Luttikhuizen

t: 00 31 (20) 421 05 65

e: margriet@l-dj.nl

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties.