1e persbericht van maandag 21 juni 2004

Eindhoven 21-06-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak aangehouden

Na een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Hemelrijken stelde de politie maandagochtend een onderzoek in de omgeving in. Op de Roosje Vosstraat werd rond 1.40 uur een 38-jarige verdachte Eindhovenaar aangehouden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Betrapt bij openbreken parkeermeter

In een leegstaand pand aan de Zuid Koninginnewal zijn zondag rond 16.30 uur een 32-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Helmond aangehouden. Beiden worden verdacht van het proberen open te breken van een parkeermeter op het Kasteelplein. Ze werden betrapt door een agent in burger, die de collegas waarschuwde, waarop het stel aangehouden kon worden. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Man rijdt tegen lantaarnpaal

Op de Ringweg is zondag rond 16.45 uur een 34-jarige automobilist uit Geertruidenberg tegen een lantaarnpaal gebotst. De man is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij zondag rond 18.00 uur werd aangehouden. De politie vermoedde dat de man drank op had. Bij de man is een bloedproef afgenomen. Na verhoor is hij naar huis gestuurd.

Maarheeze: Twee jongens aangehouden na beroving

In hun woning in Maarheeze zijn zondagavond twee jongens van 17 en 18 jaar oud aangehouden. Zij hadden eerder op de avond op de Kerkstraat een 17-jarige jongen uit Soerendonk beroofd van zijn gsm. De jongen fietste over de Kerkstraat en twee verdachten kwamen naast hem fietsen. Ze sloegen en schopten hem. Toen hij stilstond werd hij met een mes bedreigd. Hij moest zijn gsm afgeven. Deze gsm werd later bij een van de verdachten gevonden. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Bakel: Inbrekers gepakt

Zondagmorgen om 5.25 uur zijn bij een inbraak in een winkel aan de Dorpsstraat een 33-jarige Eindhovenaar en een 45-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Een surveillerende politieman zag een man in het portiek van de winkel staan en ging kijken. Hij zag dat de ruit van de toegangsdeur eruit was. Hij hield de man, de 33-jarige verdachte, aan en vroeg assistentie. In de winkel werd de 45-jarige man aangehouden, hij probeerde zich schuil te houden. In zijn kleding vond de politie geld, vermoedelijk uit de winkel. De twee verdachten zijn ingesloten.

Westerhoven: Verdachten van mishandeling en bedreiging aangehouden

Op een vakantiepark zijn een 23-jarige en een 27-jarige man uit Purmerend aangehouden naar aanleiding van een vechtpartij op het park. Hierbij werden een 21-jarige inwoner van Druten en een aantal vrienden bedreigd. De 21-jarige inwoner van Druten werd ook mishandeld. Dit gebeurde toen hij de deur van hun vakantiehuisje opende nadat hij hoorde dat een raam van hun woning werd ingeslagen. Hij werd toen in zijn gezicht geslagen. De verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Veldhoven: Woninginbraak

Zondagmiddag tussen 15.30 en 16.00 uur is ingebroken in een woning aan de Begijnstraat. De voordeur is opengebroken en uit de woning zijn een fotocamera, een playstation, twee horloges, een gouden armband en geld, ruim 1000,= verdwenen.

Veldhoven: Woninginbraak

In een woning aan de Zandhei is zondag tussen 9.00 en 21.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden een combimagnetron en een verwarmingsketel weggenomen.