Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem--dronken Arnhemmer aangehouden na joyriding
Publicatiedatum: 21-06-2004

De politie heeft zondagmiddag een 55-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding, rijden onder invloed en joyriding. De man reed omstreeks half vier in een vrachtwagen op de Drielse Dijk, toen een 21-jarige automobilist uit Westervoort hem wilde inhalen. De Arnhemmer sloeg op dat moment linksaf en raakte de auto van de Westervoorter waarop hij doorreed zonder zich bekend te maken. Het slachtoffer waarschuwde de politie, die de verdachte kort daarop wist te traceren en even later in zijn woning in Arnhem aanhield. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij hem werd een alcoholpromillage gemeten van 2,97. Dat is ruim 6 maal zoveel als wettelijk is toegestaan. Het rijbewijs van de Arnhemmer bleek al eerder te zijn ingevorderd. Hij bleek echter ook een Duits rijbewijs te hebben dat de politie vervolgens ook heeft ingevorderd. De vrachtwagen was, naar pas later bleek, niet het eigendom van de Arnhemmer. De eigenaar heeft later aangifte gedaan wegens joyriding. De man werd na insluiting enige tijd later weer vrijgelaten met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem--Arnhemmer aangehouden na gewelddadige autodiefstal
Publicatiedatum: 21-06-2004

De politie heeft zondagmiddag een 26-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van autodiefstal. De man zou eerder van plan geweest zijn een auto te kopen, maar zag daar kennelijk vanaf omdat hij de prijs te hoog vond. Een kennis van de Arnhemmer kocht de auto enige tijd later wel. De nieuwe eigenaar, een 24-jarige plaatsgenoot kwam de verdachte zondagmiddag tegen, waarop hij volgens zijn zeggen onder bedreiging met geweld zijn auto moest afstaan. De 24-jarige Arnhemmer ging vervolgens naar het politiebureau om aangifte te doen. De verdachte meldde zich even later zelf aan het bureau en werd vervolgens aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten. De auto is door de politie veiliggesteld in afwachting van het onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem--beschonken automobilist na achtervolging aangehouden
Publicatiedatum: 21-06-2004

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 44-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van rijden onder invloed op de Looierstraat. De Arnhemmer trok de aandacht van surveillerende agenten omdat hij zonder verlichting over het Velperplein in zijn woonplaats reed. De agenten wilden de man controleren maar hij negeerde echter het stopteken. Daarbij reed hij door rood licht. Na een korte achtervolging kon de man tot staan worden gebracht op de Looierstraat. De Arnhemmer werd vervolgens aangehouden. Na de ademanalyse werd een alcoholpromillage van 0,74 vastgesteld (ongeveer anderhalf maal het wettelijke maximum). Later bleek de man al eerder een soortgelijke overtreding te hebben gemaakt, waarop de politie zijn rijbewijs heeft ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden