Ingezonden persbericht



AANKONDIGING

Almere, 21 juni 2004

Insulinepomptherapie:
Nieuw gezicht voor De Delphi Seminars

De Delphi Seminars van Roche Diagnostics hebben een nieuw gezicht. Gekozen is voor een logo met het klassieke beeld van de wagenmenner van Delphi: een symbool van sturing, controle en overwinning.

De Delphi Seminars over insulinepomptherapie - bedoeld voor professionals - zijn al bijna tien jaar geleden gestart. Op dit moment worden de seminars door Roche Diagnostics georganiseerd in drie varianten: een seminar voor 'beginners', een seminar voor 'gevorderden' en een seminar over insulinepomptherapie bij kinderen. Ieder seminar wordt bijgewoond door een veertigtal artsen en diabetesverpleegkundigen.

De wagenmenner van Delphi is een van de meest beroemde bronzen beelden uit de vroeg-klassieke periode en bevindt zich in het museum van Delphi in Griekenland. Hij maakte oorspronkelijk deel uit van een grote beeldengroep, bestaande uit vier paarden, wagen, wagenmenner en paardenknecht. Zoals de wagenmenner - trots en heroïsch - de teugels in handen houdt om de paarden en daarmee ook zijn voertuig onder controle te houden, zo zal ook de mens met diabetes zijn aandoening kunnen beheersen. De wagenmenner van Delphi is daarmee een treffend symbool van sturing, controle en overwinning.

Er is altijd veel belangstelling om aan een seminar deel te nemen. Niet zo verwonderlijk, omdat insulinepomptherapie steeds vaker wordt gezien als doeltreffende behandelmethode bij diabetes mellitus. In 1995 waren er ongeveer veertienhonderd mensen met een insulinepomp, nú zijn dat er zeker negenduizend. Van alle mensen met type 1 diabetes heeft tien procent een insulinepomp. Ook wordt de insulinepomp steeds vaker gebruikt bij type 2 diabetes.


* Meer informatie over de Delphi Seminars is verkrijgbaar bij Roche Diagnostics, mevrouw Gea Pit, telefoon (036) 5394203, e-mail gea.pit@roche.com.

_____________________________________________
Verzonden door
Herbschleb & Slebos, Actief in Communicatie
postbus 28.011 3828 ZG Hoogland
Kraailand 22 3828 HS Hoogland
telefoon (033) 4805709
fax (033) 4809145
e-mail gh@xs4all.nl