Politie Friesland

Politieberichten van 21/06 07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 21-06-2004 - Voor verdere informatie kunt u tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak fabriek
Maandag heeft de politie een 23-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak. Omstreeks 08.25 uur zag een getuige dat de verdachte over het hek klom van de bouwplaats bij een leegstaande fabriek aan de Minnemastraat. Daarna hoorde de getuige glasgerinkel. Door de politie werd direct een onderzoek ingesteld. In het pand troffen ze de verdachte aan bij een vernield ruit. Hij bekende een antenne van het dak te willen stelen. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Er is nog geen aangifte gedaan.

Roodkerk: eenzijdig ongeval
Maandag omstreeks 10.30 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Buitenveldsterweg. Een 19-jarige vrouw uit Veenwouden reed met een personenauto over de Rietveldsterweg. Vlak voor de T-kruising met eerstgenoemde weg schrok de vrouw van een overstekende haas, remde maar verloor de controle over het voertuig. Het wegdek was nat. Ze ging rechtdoor de kruising over en belandde in de sloot. Ze kon zelf uit haar auto komen.