Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 21 juni 2004

Vervanger van de Britse groep Supergrass
The Stranglers nieuwe naam in programmering Parkpop

De organisatie van Parkpop heeft in haar programmering Supergrass vervangen door The Stranglers. Dit is vandaag besloten na de onverwachte en late annulering van Supergrass.

Hierdoor wordt The Stranglers de afsluiter van de 24ste editie van Parkpop. Parkpop is het grootste gratis toegankelijke muziekfestival van Europa en vindt plaats op zondag 27 juni in het Zuiderpark in Den Haag. De Engelse punkband The Stranglers, bekend van onder meer 'Golden Brown', 'No Mercy' en 'No More Heroes', toert op het moment door Europa naar aanleiding van de release van hun nieuwe album 'Norfolk Coast' eerder dit jaar. Het optreden van The Stranglers op Parkpop zal voorlopig het enige optreden van deze band in Nederland zijn.

Overige namen

Naast The Stranglers biedt de programmering van Parkpop nog een 25-tal optredens van onder meer Outlandish, The Von Bondies, Nits, Ilene Barnes, Roy Paci & Aretuska, Peter Pan Speedrock en Steel Pulse. Op de Locals Only Stage (presented by Haagse Hogeschool) zijn onder meer Silverlake, Qrio, Skiggy Rapz en Eleven te zien.

Maak je eigen Parkpop-CD
Parkpop biedt ook dit jaar het publiek de mogelijkheid om een eigen Parkpop-CD samen te stellen. In de stand van Music Power kan men via een invulformulier aangeven welke songs van de op Locals Only Stage spelende bands op een persoonlijke Parkpop-CD kunnen worden gezet. De CD wordt vervolgens per post, binnen vijf werkdagen, kosteloos thuis bezorgd. De stand van Music Power bevindt zich naast de Locals Only Stage. Mocht men niet in de gelegenheid zijn tijdens Parkpop de stand van Music Power te bezoeken dan biedt de site van Parkpop (www.parkpop.nl) uitkomst. Op deze site is de service van Music Power on line te vinden.

De dag voor Parkpop

Op de dag voor Parkpop, zaterdag 26 juni, vindt traditioneel het gratis toegankelijke muziekfestival Haags Pop Podium LIVE! plaats. In het Openluchttheater Zuiderpark zijn vanaf 13.00 uur optredens te zien van onder meer Lunar, Rebel, Even Geduld en Bloody Buccaneers (Golden Earring tribute band).

Parkpop is een productie van Den Haag Marketing & Events in co-productie met Ducos/ACR
De programmering van Parkpop is in handen van Rock in Waterland
---